KRIPTOVALUTA RASTE I DALJE Bitkoin postaje sredstvo plaćanja i u Salvadoru!
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Predsednik centralnoameričke države Salvador Najib Bukele objavio je važne vesti u video poruci na bitkoin konferenciji u Majamiju.

Rekao je da će sledeće nedelje predložiti zakon prema kojem će bitkoin postati zakonsko sredstvo plaćanja u toj zemlji.

On smatra da bi taj potez mogao da pomogne da Salvador krene napred, kako navode mediji.

„Sledeće nedjelje ću poslati Kongresu zakon da ozvaniči bitkoin kao sredstvo plaćanja u Salvadoru. Ovo će u kratkom vremenskom roku stvoriti nove poslove. Finansijski će pomoći hiljadama ljudi koji su u zoni van zvanične ekonomije. Srednjeročno i dugoročno se nadamo da će nam ova mala odluka pomoći da čovečanstvo poguramo bar malo u pravom smeru", izjavio je Bukele.

Bukele, koji je izabran 2019. godine, ima široku javnu podršku. Bio je optužen za autoritarni zahvat vlasti nakon što je njegova stranka zbacila državnog tužioca i vrhovne sudije.

Grupe za ljudska prava osudile su te postupke, a neke su ga opisale kao „milenijumskog autokratu“.

Bivši gradonačelnik glavnog grada države San Salvador Bukele primenio je populističku retoriku i dobro iskoristio društvene medije da podstakne svoj uspon.

Kritičari su rekli da je njegova naklonost bitkoinu politički trik koji ima za cilj da pogorša njegovu reputaciju, posebno na mreži. Takođe, navode da to treba da odvrati pažnju od međunarodnih protesta zbog njegovog ponašanja.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading