DOKAZI IZ BIBLIJE Da li je Ezekielovo viđenje "vatrenog točka" na nebu pokazatelj prvog zapisanog pojavljivanja NLO-a?
Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

 

Od mnogih biblijskih izveštaja o neobičnim događajima i događajima u onom svetu, priča o Ezekielu je jedna od fascinantnijih, posebno kada se gleda kroz sočiva savremene tehnologije. Kada se biblijski tekstovi uopšte tumače kroz ovu perspektivu, pojavljuje se zanimljiva slika o mogućnosti da je naše drevne pretke zapravo posećivala napredna rasa, a ne bogovi.

Ova ideja, poznata kao drevna teorija astronauta, vidi Ezekielovu „viziju“ Merkabe, ili kočija na točkovima, kao veću verovatnoću da će biti svemirski brod ili svemirski šatl koji napredna vrsta koristi za dosezanje ljudi.

Erih von Daniken jedan je od najvećih zagovornika ove teorije, pružajući vrlo uverljiv argument za alternativno tumačenje Ezekielove knjige. Uveravajući da je njegova teorija čak preokrenula celokupnu tezu knjige NASA-inog naučnika čiji je cilj da opovrgne njegovu tvrdnju.

Kočije bogova Eriha fon Danikena

Sedamdesetih godina Erih von Daniken pozvan je na tajni razgovor u NASA-i gde je upoznao Josefa F. Blumriha. Njih dvoje su govorili o fon Danikenovoj drevnoj teoriji astronauta iz njegove knjige Kočija bogova , naročito o ideji da je Ezekielova vizija bila svemirska letelica, a ne božanska kočija. Ovaj razgovor vodio je Blumriha na misiju da opovrgne naoko apsurdnu teoriju von Daniken-a, pa je sproveo neko sopstveno istraživanje i započeo pisanje knjige. Međutim, dokaza je bilo ogromno i Blumrih je imao epifaniju (pojavljivanje Bogova). Ezekiel je nesumnjivo opisivao naprednu svemirsku letelicu. Blumrih je čak koristio Ezekielov opis zanata da bi patentirao sopstvenu verziju svesmernog točka.

Ezekiel je ključna figura u judaizmu i takođe je istaknut u drugim biblijskim tekstovima iz Avrama. Ezekiel je doveden u Vavilon u prvom zarobljeništvu Izraela i opisan je kao prorok. Jedna od zanimljivih karakteristika Knjige o Ezekielu kao biblijskom tekstu je ta što je napisana uz zamenicu I, jasno pokazujući da ju je napisao sam Ezekiel kao izveštaj u prvom licu, za razliku od mnogih biblijskih tekstova napisanih u trećem licu. Čini se da ovo daje malo više zasluga i ličnosti priči kako je ispričana ubrzo nakon njenog nastanka.

Ezekiel opisuje viđenje kolica sa točkovima kako se spuštaju prema njemu s neba, upravljajući bićima sa „likom čoveka“. Iako mnoge biblijske verzije priče ovo biće na kočijama opisuju kao Boga, von Daniken ističe da originalna hebrejska verzija nikada ne spominje Boga, ova reč je dodata kasnije.

Ezekielov opis sletanja kočija na točkovima zvuči mnogo poput opisa sletanja svemirske letelice. Oluja s vetrom, bljesak munje i blistava svetla podsećaju na svemirsku letelicu koja se spušta za sletanje i diže prljavštinu u spektaklu koji niko pre nije video u tako primitivnom dobu. Ezekiel čak opisuje kako se vatra koja pokreće kočiju pojavljuje kao „užareni metal“.

„ 4 Pogledao sam i video kako vetrometina izlazi sa severa - ogroman oblak sa blistavim munjama i okružen sjajnom svetlošću. Središte vatre izgledalo je kao užareni metal, 5  a u vatri je bilo ono što je ličilo na četiri živa bića. Po izgledu su bili ljudski, 6  ali je svako od njih imao četiri lica i četiri krila. 7  Noge su im bile ravne; stopala su im bila poput teladi i blistala su kao polirana bronza. 8  Pod krilima na svoje četiri strane imali su ljudske ruke. Sva četvorica su imala lica i krila, 9  a krila jednog dodirivala su krila drugog. Svaki je išao pravo napred; nisu se okretali dok su se kretali. ”- Ezekiel1

Potvrdni dokazi

Kroz čitav niz biblijskih priča, Kovčeg zaveta predstavlja se kao artefakt od interesa za von Danikenovu teoriju. Ali to se pominje u Kebri Nagast, izveštaju o hrišćanstvu u Etiopiji pod kraljem Salomonom, gde on vidi najviše relevantnosti. U ovom izveštaju, on kaže da je bilo poznato da je kralj Solomon imao leteće mašine koje nisu pomenute u Bibliji, kao i posedovanje toliko željene Arke.

U tim tekstovima se primećuje da su se ljudi plašili Arke, jer je ona često ubijala one koji su bili u bliskom kontaktu s njom. Da li je to bilo zato što je bio radioaktivan ili električno naelektrisan? Da li je Kovčeg zaveta bio reaktor za plutonijum?

Erih Von Daniken kaže da veruje da postoje i drugi biblijski stihovi koji se uklapaju u njegovu drevnu astronautsku teoriju, uključujući neke koji nagoveštavaju slične 'hramove' ili područja sletanja za svemirske letelice, slično onome koji je video Ezekiel. Jedan takav hram poznat kao Čavin de Huantar može se naći u Peruu, sedeći hiljadama metara visoko na planini iz kulture o kojoj se malo zna.

Hram je ukrašen krilatim figurama i izvajanim glavama koje kao da nose kacigu. Von Daniken kaže da veruje da su sličnog porekla onima koje je Ezekiel opisao u Bibliji. Da li je ovo stvarni dokaz drevnih astronauta ili maštovita teorija?

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading