Ovo su stvari koje su deca govorila o svojim "prošlim životima", dok su ih roditelji gledali skamenjeno!
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Pored svih prepreka i poteškoća koje roditelji nailaze na putovanju sa odgajanjem dece, oni se pobrinu da roditelji imaju dovoljno stvari za pamćenje.

Pa, ponekad zapravo nije jasno da li bi odrasli trebalo da se smeju ili izbezumljuju zbog stvari koje njihova deca kažu. Naročito kada su u pitanju deca od 3 do 4 godine koja govore o bizarnim događajima i iskustvima koja se lako mogu protumačiti kao tragovi njihovog „prošlog života“.

Korisnik Reddita TapiokaTuesdai zamolio je svoje pratioce iz zajednice da podele najstrašnije sećanje iz prošlog života koje su se njihova deca ikada setila. A priče su se svele na hiljade. Odabrali smo neke od najčudnijih, pa nas obavestite šta mislite i delite svoje!

- Ne verujem u paranormalno. Ja sam prilično razuman momak. Diplomirao sam nauku i zdravstvo i prilično sam utemeljen. Ali kada sam bio dete, setio sam se kako sam posrnuo iz dvorišta kluba, nisam mogao da se držim (ni pijan, ni drogiran) i skliznuo sam niz stepenice, udario glavom u uličicu i umro . Imao sam oko 19 godina, bio sam mršav, imao sam dugu plavu kosu, bio sam obučen u smeđu-crvenu kožnu jaknu. Sećam se neonskih reklama, stepeništa, vrata iz kojih sam izašao, čak i unutrašnjosti. Mogu savršeno da naslikam sliku.

BILO KAKO! Tako sam pre dve godine krenuo na slobodno putovanje u Budimpeštu i dok sam sa suprugom istraživao ruševinske pabove. NAŠAO SAM FU * KRALJA ALLEIA! Bilo je smešno jer sam ranije, kad smo stigli, rekao sam svojoj supruzi da u Budimpešti osećam nešto što mi se čini „domaćim“ i poznato, a tamo se osećam neobično previše dobro, kao da sam živeo tamo.

O tome razmišljam prilično često. -

Možda je u prošlom životu baš tu poginuo.

Deca imaju tendenciju da kažu mnogo stvari, ali neke od njih zaista mogu da podignu dlake na vašem telu. TapiocaTuesdai je pitao „Roditelji, kakvo jezivo sećanje iz prošlog života je izgovorilo vaše dete?“ i dobili su preko 13 hiljada komentara: bilo šta, od posla kojim su se bavili pre smrti, preko „drugih majki“, do života u stranim zemljama i uzgoja pirinča. Dr Jim Tucker, direktor Perceptualnih studija na Univerzitetu Virginia, fokusirao se na slučajeve male dece koja se sećaju prethodnih života. Objavio je knjigu na tu temu i navodi da mala deca između 2 i 5 godina imaju tendenciju da govore o sećanjima na prethodni život za koji tvrde da su živela. Savetuje roditelje da ih ne traže više informacija niti da ih sprečavaju da govore. I dok se studije izvode, deca ionako nastavljaju da izmiču roditelje. Ako vas zanimaju bizarnije priče, pogledajte neke neobjašnjive stvari koje se dešavaju ljudima, a koje nisu mogli da objasne.

- Moj sin je tada imao 3 godine.

Pred spavanje je rekao „mama, jednom su me negativci uhvatili i odvezli svojim kolima“.

I nastavio mi je pričati priču o zaključavanju u sobi, bio je gladan, a ja ga nisam pronašla. Loši momci su se zaključali, a on se nikada nije izvukao.

To me plaši toliko da me to i dalje u mislima stalno.  -

- Prema rečima mog oca, kada sam imao oko 5 godina, zurio sam kroz prozor za vreme jake grmljavinske oluje. Kada me je pitao šta radim, odgovorio sam „kada bombe padnu? Da li su već otišli? “. Odrastao sam u Nemačkoj, a tata je upozoravao grad na dolazeće vazdušne napade. Moj deda je umro tri dana pre mog rođenja, a u pet nisam imao pojma o ratu, niti o dedi. Stvarno ga je uplašio u to vreme. Nekoliko trenutaka kasnije zaboravio sam šta sam rekao kada mi je postavio još pitanja. -

- Moj nećak, sa oko 2 ili 3 godine, pričao o svojoj "drugoj mami", a onda bi izgledao zbunjeno kad biste ga tražili da to detaljno objasni. „Ona sada nije ovde“, samo je to govorio. -

Ovo su stvari koje su deca govorila o svojim

Foto: Shutterstock/Muahammad Amin Bin Ahmad

 

- Kada je moj sin imao oko 3 godine, rekao nam je kako se seća da je bio pilot helikoptera u Vijetnamu. Bilo je to 1998. godine.-

- Moja ćerka bi me nazivala svojom „novom mamom“. Zatim, kako joj se rečnik povećavao, rekla je „Ti si moja nova mama, ali u redu si, sviđaš mi se“. Onda jednog dana dodala, „Ti si moja nova mama. Imala sam dva brata, ali svi su umrli, ali u redu je,  sviđaš mi se. “ Nikada više nije spomenula svoju „pravu“ porodicu. Poslednji put kada je to imala imala je oko 3 ili 4 godine.- 

Ovo su stvari koje su deca govorila o svojim

Foto: Shutterstock

 

- Čim bsam progovorio (oko 2), ispričao bih roditeljima o svojoj mesečevoj porodici i kako sam živeo s njima dok nisam rekao lošu reč i bio poslan na zemlju i sleteo u grm gde je mama pravila salatu od lišća.

Tako bih naljutio mamu rekavši joj da radi stvari drugačije od moje mesečeve mame. -

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading