Najstarija korisnica Tiktoka edukuje ljude o Aušvicu, ali komentari koji su joj upućeni su veoma degutantni (VIDEO)
Foto: printscreen/TikTok

Foto: printscreen/TikTok

 

Lili Ebert (96) kao preživela Holokaust, ona se često obraća pitanjima o Aušvicu i nudi uvid u isti. Međutim, Lili je nedavno dobila antisemitsko zlostavljanje (netrpeljivost, mržnja, predrasuda prema Jevrejima).

Nakon nedavnog izraelsko-palestinskog sukoba u Gazi, u kojem je smrtno stradalo najmanje 260 ljudi, od kojih je većina Palestinaca, baka koja je preživela Aušvic dobila je antisemitske komentare na svoje objave. Tu spadaju stravični komentari poput „Srećan holokaust“ i „Mir neka je Hitler“.

Na pozadini ovog antisemitskog zlostavljanja, Ebertov praunuk Dov Forman je govorio o situaciji. Forman deluje kao administrator TikTok naloga i otvorio je Tvitter kako bi se pozabavio komentarima sa kojima se Lili suočila.

Forman je napisao:

Tokom proteklih nekoliko dana moja prabaka (preživela Aušvic) i ja smo nastavili da primamo poruke mržnje na Tiktoku i Tvitteru.

Nećemo dozvoliti da nas ovo spreči da edukujemo o strahotama prošlosti i onome do čega mržnja može dovesti.

Mržnja rađa samo mržnju.

Gotovo dve hiljade ljudi lajkovalo je tvit i pružile poruke podrške. 

Jedan komentator je napisao:

- Holokaust nije počeo sa logorima smrti. Sve je počelo sa ljudima, baš poput onih koji danas vređaju vašu prabaku, napadajući Jevreje u novinama i na ulici. Rekli smo „Nikad više“, ali na našu sramotu vaša prabaka je videla kako se točak okreće u puni krug. -

Uprkos zlostavljanju koje je Lili Ebert pretrpela, odlučna je da nastavi da objavljuje na platformi društvenih medija i edukuje ljude o holokaustu. Lili je takođe dokumentovala kako je izgledao život u Aušvicu u svojoj knjizi Lili’s Promise . Njeni napori doveli su do 88.000 sledbenika TikToka i čini se da njene poruke imaju sve veći značaj.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading