KATASTROFALNA SMRT Otišao je samo u bioskop da pogleda film, tamo je zauvek i ostao!
EPA/Chaikom

EPA/Chaikom

 

Mladić je poginuo u bioskopu u Birmingemu nakon što ga je pritisnulo motorizovano sedište kad se sagnuo da dohvati ključeve i telefon koji su mu ispali, dok je njegova supruga sve posmatrala s užasom.

Incident se dogodio u martu 2018. godine, a sada je lanac bioskopa “Vu sinemas” priznao propuste u bezbednosti, piše “Dejli mejl”.

Atik Rafik (24) otišao je sa ženom u bioskop 9. marta i kupio karte za motorizovana sedišta u “zlatnoj klasi”, za projekciju filma u 16.30. Na kraju filma, Atik, otac jednog deteta, shvatio je da ne može da pronađe svoje ključeve i telefon, i pomislio da su mu ispali ispod sedišta koje ima zavaljeni naslon i podmetač za noge koji se izvlači.

Zašao je ispod sedišta, ali je podmetač krenuo da se spušta dole na njega. Njegova supruga Aješa Sardar pokušala je da zadrži podmetač kad je shvatila šta se dešava. Aješa je alarmirala osoblje koje je oko 10-15 minuta pokušalo da ga oslobodi. Ali, njihovi očajnički pokušaji bili su bezuspešni i Atik je pretrpeo katastrofalne povrede.

Hitna pomoć je stigla oko 20.00 i Atik je prevezen u bolnicu, gde je umro 16. marta usled hipoksičnog oštećenja mozga.

Nedeljna istraga pokazala je da je sedištu nedostajala ručka koja bi mu omogućila da se ručno oslobodi.

Birmingema Ema Braun rekla je da Atik ne bi umro “da je sedište bilo opremljeno i održavano na pravilan način”.

Lanac bioskopa “Vue entertejnment” sada je priznao propuste u bezbednosti, piše “Dejli mejl”.

– Šokirani smo i tužni ovim tragičnim incidentom, izražavam naše saučešće porodici Rafik i njenim prijateljima. Pažljivo smo saslušali sve dokaze i informacije i sada ćemo reagovati na otkrića istrage – rekao je portparol kompanije.

“Vu entertejnment” je priznao krivicu što nije obezbedio bezbednost ljudi i što nije izneo procenu bezbednosnih rizika između 1. januara 2007. i marta 2018. u vezi sa upotrebom motorizovanih sedišta u bioskopima. Izricanje presude je odloženo do 20. jula.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

Komentari (0)

Loading