KAKO ZARADITI PREKO INTERNETA? Pokazaćemo vam tri načina kako da dođete do novca, bez ulaganja: Što je najbitnije može svako!
Foto: Pixbay

Foto: Pixbay

 

Svako ko ima kompijuter (ili laptop) s internet vezom može da počne da zarađuje već danas.

Lista poslova poredana je tako da su na početku oni poslovi za koje je potrebno manje ulaganje (novca, znanja) i zarada se isplaćuje praktično odmah po obavljenom poslu. Isto tako, treba uzeti u obzir da je iz takvih izvora potencijalna zarada vrlo mala.

Što se lista bliži kraju, poslovi postaju sve teži, u smislu da je za njih potrebno uložiti novac, znanje ili je vremenski period u kojem se dolazi do zarade nešto duži.

Kod poslova na kraju liste, krajnja zarada može biti jako velika, od koje se može živeti bez potrebe za normalnim radom u nekoj firmi.

Ne verujete? Nastavite da čitate i uverite se. Pa da krenemo

1. Ispunjavanje online anketa

Težina: Lagano (2/5)

Potencijalna zarada: Mala (1/5)
Vreme do zarade: Kratko – srednje (3/5)

Postoje stranice na internetu na koje na dnevnoj bazi svojim korisnicima prikazuju ankete koje je potrebno ispuniti. Ankete su na engleskom jeziku i obuhvataju razne teme.

Nakon ispunjene ankete korisnik dobija bodove koje kasnije menja za poklon kartice na raznim servisima (Amazon, Microsoft Store i sl.) ili isplaćuju direktno na PayPal račun.

Na neke stranice moguće se registrovati samo s ip adresom iz Amerike za što će ti biti potreban VPN kako bi se uopšte mogao registrovati.

Većina stranica preferira korisnike iz SAD-a koji dobijaju više anketa što znači da je period do isplate duži. To se može kompenzovati s time da se registriraš na više različitih stranica što bi ti omogućilo “dovoljnu” količinu anketa za ispunjavanje.

Potencijalna zarada

Cene za svaku ispunjenu anketu se kreću od $1, pa do $20. Na nekim stranicama je potrebno skupiti određen iznos za isplatu dok druge isplaćuju po obavljenom poslu.

Ako ipak želite probati evo lista stranica koje plaćaju za ispunjavanje anketi:

- Earnably
- MySurvey
- Toluna Influencers
- OnePoll

2. Odrađivanje mini poslova

Težina: Lagano (2/5)

Potencijalna zarada: Mala (1/5)
Vreme do zarade: Kratko – srednje (3/5)

Ako si probao stranice za zaradu od ispunjavanja anketi, moramo te razočarati jer niti zarada od odrađivanja mini poslova nije ništa puno bolja.

Stranice koje nude ovakav tip zarade spajaju kompanije koje nude mini poslove i pojedince koji ih izvršavaju i za to su plaćeni.

Nakon što se registriraš, na temelju ispunjenih podataka na profilu dobijaš poslove koje je potrebno obaviti (bitno popuniti sve podatke na profilu).

Po uspešno završenom ispunjavanju podataka na profilu, pojavljuje se lista poslova na koje se možeš prijavljivati.

Potencijalna zarada

Po obavljenom poslu dobijaš kredit na svom računu koji nakon što dostigneš određeni limit možeš isplatiti na PayPal račun.

Kao što se može zaključiti iz naslova ove kategorije internet poslova, zarada je mini tj. vrlo mala. Cene poslova se kreću od 1 EUR na više.

Da bi mogao raditi više plaćene poslove, potrebno je proći testove za posebne tipove poslova koji zahtevaju neko veće znanje.

Stranice koje plaćaju za odrađivanje mini poslova:

- Clickworker (potrebna je jedino registracija)
- Earnably
- Amazon Mechanical Turk (potrebno je proći kroz proces prihvaćanja)

3.Prodaja glasa za voiceovere

Težina: Srednje teško (3/5)
Potencijalna zarada: Srednja (3/5)
Vreme do zarade: Kratko (5/5)

Prodaja glasa za voiceovere je upravo suprotan posao od transkripcije audio i video snimaka.

Izrada voiceover-a je postupak prebacivanja teksta u audio format. Posao izrade voiceover-a možeš pronaći na frilens stranicama.

Prilikom potrage za osobom koja bi mogla pružati usluge izrade voiceover-a, kompanije najčešće imaju striktne zahteve oko tipa glasa, boje glasa, naglaska.

Najviše ima poslova za osobe koje znaju engleski jezik. Dosta puta poslodavci znaju da traže osobe koje pričaju engleski jezik i dolaze iz nekog dela sveta ili države. Na primer, iz UK, SAD-a ili kanade, no to najčešće nije presudno.

Prilikom prijave na neki od poslova potrebno je priložiti testne snimke svog glasa ili snimke s prethodnih voiceover-a. Stoga, ponekad, pri odabiru kandidata za posao, može presuditi boja glasa.

Potencijalna zarada

Posao izrade voiceover-a ponekad dolazi zajedno s poslom video editora, pa zarada zavisi od zahteva i količine posla. Većina poslova na frilens stranicama se naplaćuje po projektu.

Web stranice na kojima možeš pronaći poslove snimanja voiceover-a:

U pretragu na navedenim web stranicama upiši voiceover, english voiceover ili nešto slično.

- CloudPeeps
- UpWork
- Freelancer
- Toptal
- Guru
- PeoplePerHour
- iFreelance
- SimplyHired
- Fiverr

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading