Pogledajte kako "usamljeni" pingvin uskače u turistički čamac na Antartiku
Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Polarni vodič vodio je obilazak kada je usamljeni pingvin uskočio u njihov čamac na naduvavanje.

Vodič je isključio motor čamca kako bi se beba pingvin lako popela na brod i uživala u zadivljujućim pogledima na Antarktik sa ostalim putnicima. Pingvin je skočio na čamac i smestio se pored putnika.

Kada je drugi putnik pokušao da ga dodirne, pobegao je kratkim skokovima kako bi se odaljio od njega. Snimak je sada postao viralan na Internetu.

Pingvin se na brodu zadržao oko 10 minuta i otresao je vodu sa svog perja. Turisti su uživali u njegovom društvu, mada samo na kratko, dok su neki uspeli da ga uslikaju. Pingvin je verovatno pokušavao da izbegne predatore u vodi, poput Orke ili leopardovih foka, prema video opisu koji je podelio ViralHog. 

Gospodin Džon Božinov, 30-godišnji vodič iz Vellingtona na Novom Zelandu, rekao je da veruje da je pingvin bio toliko prijateljski raspoložen zbog toga što je bio „usamljen“, jer nijedna druga ptica nije mogla da se vidi u tom području. 

 

 

Video je snimljen u januaru 2020. godine, kada je Džon bio na jednomesečnom putovanju do polarne regije, ali je na društvene mreže otpremljen tek nedavno. Korisnici mreža su oduševljeni malom i prijateljskom polarnom pticom.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading