MISTERIOZNI SLUČAJ: Devojčica (13) zatrudnela nakon uboda nožem u stomak! Kako je to moguće?
Foto: Pixbay/xusenru

Foto: Pixbay/xusenru

 

Postoje određeni medicinski slučajevi u koje vam je gotovo nemoguće da poverujete. Na primer, žena koja je zaplakala, a umestu suza tekla joj je krv svaki put kad je imala menstruaciju , ili muškarac koji je gubio osećaj u nogama kad god je išao da vrši veliku nuždu, a tu je i ona - za koju još uvek nismo sasvim sigurni da li možemo poverovati u ovakvu priču.

Priča se povremeno pojavljuje na internetu o devojci bez vagine koja je pružala momcima oralni seks. Nakon felacija (oblik oralnog seksa), priča kaže, ubodena je nožem u stomak. 278 dana kasnije, vratila se u bolnicu, gde je carskim rezom rodila zdravog dečaka.

Sve to zvuči kao loša urbana legenda koju su deca u školi širila. Pa ipak ... to je u medicinskoj literaturi. 

Pod naslovom "Oralna koncepcija. Impregnacija preko proksimalnog gastrointestinalnog trakta kod pacijenta sa aplastičnom distalnom vaginom", izveštaj o slučaju objavljen je u Britanskom Žurnalu septembra 1988. Ili pravi lekar (autor, Douve AA Verkuil, objavljen je u brojnim drugim publikacijama, uključujući  The Lanset ), odlučio je da svoju reputaciju založi ispisujući urbanu legendu za kikotanje ili je to stvarno stvarno.

Prema izveštaju, petnaestogodišnja devojčica pojavila se u bolnici nakon incidenta uboda sa nožem koji je uključivao nju i dva dečaka. Jedan joj je bio trenutni dečko, drugi prethodni.

"Ko je koga tačno ubo, nije bilo sasvim jasno, ali sva tri učesnika u malom ratu primljena su sa ubodima nožem", navodi se u izveštaju. "Devojčica je imala nekoliko posekotina leve ruke i jednu ubodnu ranu u gornjem delu stomaka".

Odvedena je na operaciju, gde su joj zašili ranu. 

"Gornji rez na trbuhu je imao dve rupe. Ove dve rane nastale su kao posledica jednog uboda kroz trbušni zid", napisali su. "Stomak je zabeležen prazan u vreme hirurške intervencije, a u stomaku nije viđen želučani sadržaj".

Zatvorena je i držana u bolnici, pre nego što je otpuštena 10 dana kasnije. Zatim, 278 dana kasnije, vratila se. Ovog puta je imala bolove u trbuhu. Ispostavilo se da je trudna i da je u tom trenutku imala kontrakcije.

Uvidom, međutim, otkrili su da "vulva ne pokazuje vaginu, samo je plitka rupica na koži bila prisutna ispod spoljašnjeg uretralnog mesusa i između malih usana". Tehnički poznata kao slepa vagina , otkrili su da je duboka samo 2 centimetra. 

Nakon porođaja putem carskog reza dobila je zdravog dečaka, medicinski tim je malo dublje istražio njenu priču.

"Pacijentkinja je bila dobro, svesna činjenice da nije imala vaginu i započela je oralne eksperimente nakon razočaravajućih pokušaja konvencionalnog odnosa", pišu u izveštaju. "Neposredno pre uboda nožem u stomak vežbala je felatio sa svojim novim dečkom, a na delu ju je uhvatio njen bivši ljubavnik. Usledila je tuča noževima."

Devojčica je rekla lekarima da nikada nije imala menstruaciju i nije mogla da veruje da je trudna - čak i dok joj je stomak nastavio da bubri tokom devet meseci, a drugi su pretpostavljali da bi mogla da bude. Posle ovog incidenta učinjeno je nekoliko pokušaja konstruisanja vagine, mada je ona bila samo delimično uspešna.

Lekari su zaključili da je njeno dete, iako je teško poverovati, začeto oralnim seksom, ubrzo nakon čega je usledila borba nožem.

"Uverljivo objašnjenje za ovu trudnoću je da su spermatozoidi pristupili reproduktivnim organima putem povređenog gastrointestinalnog trakta. Poznato je da spermatozoidi ne prežive dugo u okruženju sa niskim pH", napisao je tim. "Ali takođe je poznato da pljuvačka ima visok pH i da izgladnela osoba ne proizvodi kiselinu u normalnim okolnostima".

"Verovatno je da je pacijentkinja zatrudnela sa prvom ili skoro prvom ovulacijom, u suprotnom bi se moglo očekivati da bi insistirana krv u materici  otežale oplodnju. Činjenica da je sin ličio na oca pokreće još čudesnije začeće."

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

  Kliknite za više vesti

Komentari (0)

Loading