OTKRIVENJE! Dodajte talog kafe u šampon i operite kosu, efekat je neverovatan
Foto: Pixbay/martin_hetto

Foto: Pixbay/martin_hetto

 

 

Niste jedini kojima treba ova korisna informacija! Proverite zašto vredi dodati malo mlevene kafe u svoj omiljeni šampon i zašto vredi isprati kosu "infuzijom" od kafe. Svideće vam se ovi trikovi!

Talog kafe je odličan regenerator za saksije i baštu . Možete ih koristiti i za plašenje insekata, osvežavanje frižidera ili pravljenje prirodnog pilinga za telo. Ali zašto ga mešati sa šamponom i njime prati kosu? Talog od kafe (ili obična mlevena kafa) savršen je za obnavljanje kose.

Maska za kosu - zašto to vredi?

O ovoj vrsti negovanja kose se malo govori. U međuvremenu, to je tretman koji odlično deluje na vlasi. Šta možete očekivati od ovog tretmana? Pet glavnih prednosti:

- Savršeno čisti mrtve ćelije sa glave
- Reguliše rad lojnih žlezda
- Može vam pomoći da se rešite peruti
- Poboljšava cirkulaciju krvi, što može stimulisati rast kose ili sprečiti gubitak kose
- Dodatak kafe, a samim tim i prisustvo kofeina, takođe stimuliše rast kose

OTKRIVENJE! Dodajte talog kafe u šampon i operite kosu, efekat je neverovatan

Foto: Pixbay/congerdesign

 

Kako uraditi tretman za kosu i kako ga koristiti?

Maska od kafe preporučuje se pre svega osobama tamnije kose (svetli pramenovi od kafe mogu malo potamneti). Vrlo je jednostavno napraviti. Dovoljno je pomešati 3-4 kašike mlevene kafe ili taloga kafe sa dve kašike šampona i kozmetika je spremna.

Umasirajte piling vrlo nežno u vlasište (kod duge kose može biti potrebno više vremena). Zatim temeljito isperite kosu. Kosu više ne peremo, vredi naneti balzam.

Umesto šampona možete koristiti prirodne proizvode, kao što su voda, mleko, jogurt, pa čak i kokosovo mleko - u ovom slučaju, međutim, nakon pranja potrebno je kosu šamponirati. Smesa se takođe može malo obogatiti npr. Medom.

Piling za kosu treba koristiti redovno - jednom nedeljno.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading