Ovaj ukleti video jedini je istinski snimak Titanika pre i posle potapanja, čuvali su ga decenijama od očiju javnosti (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Predstavljajući verovatno najzloglasniju pomorsku katastrofu u istoriji, potonuće Titanika decenijama je zabeleženo u medijima. Možda je iznenađujuće koliko je malo originalnih snimaka ikoničkog broda u vreme njegovog "polaska". U stvari, postoji samo jedan set originalnih filmskih snimaka sa dana putovanja Titanika, kao i snimak broda koje je išlo i tragalo za mrtvima nakon što je potonulo, a ono je postavljeno na Jutjubu da ga svi mogu videti.

Snimak je u vlasništvu Britiš Patea, producenta filmskih novina tokom 20. veka. Prostirući se kroz više scena Titanika pre i nakon što je potonuo, informativni časopis dokumentovao je potragu za preživelima i mrtvima. Gledano dok ispušta dim, prvi snimci prikazuju Titanik dok odlazi iz Belfasta prema Soutamptonu, pre nego što se ošteti na sante leda oko mesta katastrofe, a zatim su neki članovi posade i preživeli sa Titanika objašnjavali kako su spasili ostale od utapanje.

To je neverovatan pogled na katastrofu staru preko 100 godina i jedini preostali pogled na Titanik pre njegovog poslednjeg putovanja.

 

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading