DA NE POVERUJEŠ: Misterija o ukletoj kući staroj 100 godina koju su rešili profesor i oftalmolog
Foto: Wikipedia

Ako su duhovi pronašli način da prekrše drugi zakon termodinamike (i tada su to znanje uglavnom koristili da bi se prikrali ljudima u sablasnim starim kućama), svaka priča o duhovima ima svojevrsno logično objašnjenje. Bilo da se radi o lažnom identitetu, paralizi sna ili samo dobrom staromodnom slučaju hotelskog menadžera koji pokušava da zakuca turizam, ako dovoljno duboko kopate, to se može rešiti bez potrebe za uslugama egzorcista, vidovnjaka ili Skubi Dua.

Jedan takav slučaj rešili su profesor i oftalmolog pre više od 100 godina. Zapisujući priču u izveštaj o medicinskom slučaju, VH Vilmer je opisao proganjanje cele porodice, koja je počela da viđa i čuje čudne ljude kako se kreću u noći nakon što su se uselili u staru, propalu kuću.

1912. godine kuća gospođe H i njenog supruga G - kako su imenovali u izveštaju slučaja - je izgorela. Zimi su bili prinuđeni da potraže privremeni dom. Našavši malo lošeg kvaliteta, na kraju su uzeli kuću koja nije bila useljena poslednjih deset godina, osim povremenog stanodavca. Gospođa H je to opisala kao da je na sunčanoj strani ulice, iako izgleda da nikako toplina ili sunce nisu prodirali kroz prozore u tu veliku, nesretnu kuću.

Nedugo nakon useljenja počinju da primećuju neobične pojave, a nedugo zatim i sve je postalo puno senki.

"G. i ja nismo bili u kući nekoliko dana kada smo počeli da se osećamo veoma potišteno", rekla je gospođa H o događajima te zime. "Kuća je bila veoma tiha. Sluge su tako tiho šetali po podovima od debelog tepiha da ih nisam mogla ni čuti da su tu."

Kuća je bila hladna koliko i tiha, a stara peć se raspadala. Upravo iz tog razloga odlučili su da ostanu u kući bez dece.

"Jednog jutra čuo sam korake u sobi iznad glave. Požurio sam stepenicama. Na moje iznenađenje soba je bila prazna. Pogledao sam u susednu sobu, a zatim u sve sobe na tom spratu, a zatim na sprat iznad , da bih utvrdio da sam ja jedina osoba u tom delu kuće".

Kada je peć popravljena, deca su stigla i čitava porodica je počela da se oseća loše, da čuje i vidi stvari kojih nije bilo. Uprkos odmoru u krevetu i dodacima gvožđa, gospođa H nije mogla da se otarase glavobolje koja se pojavila dve nedelje nakon useljenja. Gospodin G je u međuvremenu imao i drugih problema.

DA NE POVERUJEŠ: Misterija o ukletoj kući staroj 100 godina koju su rešili profesor i oftalmolog

Foto: Youtube/Printscreen

 

"G. je navikao noću pre spavanja, da sedi u trpezariji i jede malo voća. U ovoj kući, kad je sedeo noću za stolom, leđima okrenut ka predsoblju, uvek se osećalo kao da neko je bio iza njega i gledao ge. Stoga je okrenuo stolicu kako bi mogao da posmatra šta se događa u holu. "

Deca su postala bleda, bezvoljna i izgubila svako interesovanje za igranje u svojoj igraonici na vrhu kuće. Na kraju ih je gospođa H odvela na nekoliko nedelja, ostavljajući ga potpuno samog sa duhom koji je voleo da ga gleda kako jede banane. Proveo je te nedelje budan zbog  kucanja na vratima i zvonom, mada kada je istražio da nikoga nije bilo na vidiku.

Jedne noći, po povratku, gospodina G probudili su koraci, lupanje vratima i bacanje šerpi kao da se nešto dešava dole.

"Ubrzo sam shvatio da iza zida ne postoji golo drveno stepenište, već samo stepenice sa debelim tepihom na kojima se ne čuju koraci".

Sve je to ništa u poređenju sa onim što je sledilo, kada su svi stanovnici kuće počeli da viđaju ukazanja.

"Jednom prilikom, usred jutra, dok sam prelazio iz salona u trpezariju, iznenadio sam se kad sam video na daljem kraju
trpezarije, kako mi prilazi, čudna žena, mračna kose i odevene u crno. Dok sam ulazio u trpezariju da je upoznam, ona je nestala, a na njenom mestu sam video odraz sebe u ogledalu. "

Po povratku sa predstave uveče, gospodin i gospođa H opet su doživeli šok.

"Te noći sanjao sam nejasne i čudne snove, koji su izgleda trajali satima. Kad je jutro došlo, osećao sam se preumorno i bolesno da bih ustao. H. mi je rekla da sam se usred noći probudio osećajući se kao da me je neko uhvatio za grlo i pokušavao da ga zadavi, a ja se toga ne sećam ".

Gospodin G je u početku ovo sveo na zafrkanciju koju je igrala njegova supruga. Suprotno tome, bio je teška spavalica i nikada se nije budio, ali sada je neprestano ustajao usred noći kako bi otvorio vrata ispred kojih nije bilo nikoga ili na telefon koji nije zvonio.

Sestra - koja je živela s njima u kući - ubrzo je dodala priče, izveštavajući da je one noći kada su bili u operi, jedno dete „napadnuto“. Jedan od njih je upao u njenu sobu uz povike „ne dozvoli da me taj veliki debeli čovek dodirne“. Sledećeg jutra, kada se dete probudilo, pitalo je „zašto sediš na meni“..

Bila je uverena da je kuća ukleta i čula je korake starca kako polako korača iza nje, kao i da je prati u hodu.

"Jedne noći sam se probudio i video kako sede u podnožju mog kreveta muškarac i žena. Žena je bila mlada, tamna i nosila je šešir sa velikom slikom. Muškarac je bio stariji, glatko obrijan i malo ćelav. bio paralizovan i nije se mogao pomeriti, kad sam iznenada osetio tapkanje po ramenu i uspeo sam da sednem, a muškarac i žena su nestali ".

DA NE POVERUJEŠ: Misterija o ukletoj kući staroj 100 godina koju su rešili profesor i oftalmolog

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ostali članovi osoblja izjavili su da su čuli kako se nameštaj stavlja na vrata, kada bi pogledali ništa nisu pronašli. Nije pomoglo da se stvari smire kada je porodica istražila i otkrila da su prethodni ukućani imali ista iskustva kao i oni, niti kada su sve biljke u kući umrl.

Racionalno objašnjenje pretpostavio je brat gospodina G. Verovao je da su svi u kući otrovani i pozvao je profesora da pomogne u pronalaženju racionalnog objašnjenja. Ubrzo nakon intervjua sa stanovnicima i pretresa čitave kuće, pronašao je krivca: trovanje ugljen-monoksidom.

"Otkrio je da je peć u veoma lošem stanju, sagorevanje je nesavršeno, dimovi umesto da odlaze u dimnjak, ulaze u sobe i ostavljaju za sobom gasove ugljen-monoksida. Savetovao nam je spavamo u kući još jednu noć . Ako ostanemo, rekao je da bismo ujutro mogli otkriti da se neko od nas više nikada neće probuditi. "

Godinama kasnije, teoriju će potvrditi oftalmolozi gledajući jedno od očiju mlađe dece, čiji je vid bio iskrivljen.

"Ništa osim izloženosti otrovnom gasu ne može biti povezano sa uzročnim poremećajem očnih poremećaja", naveli su.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading