NIKAKO NE BACAJTE KORE CITRUSA Kada vidite za šta se sve mogu upotrebiti, nikada ih više nećete smatrati otpadom
Većina ljudi baca koru pomoranže i limuna, a da zapravo nisu ni svesni kakva neverovatna svojstva ona ima.
Kora ovih citrusa sadrži eterična ulja i organske kiseline koje mogu rešiti neke svakodnevne probleme, piše Hir njuz.
Sve što treba da uradite jeste da osušite koru na sobnoj temperaturi ili u dehidratoru kako biste dobili prirodno sredstvo za čišćenje i aromatizaciju.
Mlevena kora može se dodati domaćim pastama za čišćenje kako bi im dala antibakterijska svojstva i svežu aromu.
Citrusni prah posebno je dobar za uklanjanje kamenca na slavinama i staklenim površinama u kupatilu. Kiseline nežno otapaju mineralne naslage bez grebanja premaza, za razliku od agresivnih hemikalija.
Da biste pojačali efekat, pomešajte koru sa malom količinom sode bikarbone i razredite vodom do konzistencije gustog kiselog mleka. Ova pasta pogodna je za čišćenje kuhinjskih sudopera od nerđajućeg čelika.
Osušene kore možete koristiti kao prirodni miris za ormar i frižider tako što ćete ih staviti u platnene vrećice. Efikasno upijaju neprijatne mirise ostavljajući za sobom suptilan trag citrusa.
Ova metoda pretvara otpad u vredan resurs, čime se štedi novac za kupovinu specijalizovanih proizvoda.
(Here news)
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)