U NEMAČKOM RESTORANU NA SNAZI JE NEOBIČNO PRAVILO Ako ne pojedete sve iz tanjira - plaćate više
Restoran omogućava gostima da konzumiraju onoliko sušija koliko žele u roku od dva sata.
Isto tako, restoran Juoki naplaćuje 1 evro za svu preostalu hranu na tanjru. Ovo pravilo je deo njihove politike nazvane - „pojedi ili plati“.
Ovaj restoran praktično "kažnjava" goste za preostalu hranu.
- Naš princip je - jedi koliko možeš, a ne - baci koliko možeš - rekao je vlasnik Guoju Luan lokalnim novinama Stuttgarter-Zeitung.
Luan procenjuje da je već prikupio 900 do 1000 evra (1.133 dolara) kao deo svoje kampanje, i navodi da će iznos donirati u dobrotvorne svrhe, piše CNTraveler.
Pored ovog restorana, i nekoliko drugih mesta širom Nemačke ima slična pravila kada je u pitanju bacanje hrane.
Još jedan japanski restoran, Okinii u Diseldorfu, najavio je 2013. godine da će gostima naplaćivati 1 evro za ostatke hrane, I u kinesko-mongolskom restoranu Himalaja u Severnoj Rajni-Vestfaliji se naplaćuje 2 evra ako ostane više od 100 grama hrane na tanjiru.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)