konobar
Foto: Shutterstock/Shuterstoock

Restoran omogućava gostima da konzumiraju onoliko sušija koliko žele u roku od dva sata.

Isto tako, restoran Juoki naplaćuje 1 evro za svu preostalu hranu na tanjru. Ovo pravilo je deo njihove politike nazvane - „pojedi ili plati“. 

 

 

Ovaj restoran praktično "kažnjava" goste za preostalu hranu.

 - Naš princip je -  jedi koliko možeš, a ne  - baci koliko možeš -  rekao je vlasnik Guoju Luan lokalnim novinama Stuttgarter-Zeitung.

Luan procenjuje da je već prikupio 900 do 1000 evra (1.133 dolara) kao deo svoje kampanje, i navodi da će iznos donirati u dobrotvorne svrhe, piše CNTraveler.

 

 

Pored ovog restorana, i nekoliko drugih mesta širom Nemačke ima slična pravila kada je u pitanju bacanje hrane.

Još jedan japanski restoran, Okinii u Diseldorfu, najavio je 2013. godine da će gostima naplaćivati 1 evro za ostatke hrane, I u kinesko-mongolskom restoranu Himalaja u Severnoj Rajni-Vestfaliji se naplaćuje 2 evra ako ostane više od 100 grama hrane na tanjiru. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading