sladoled od kisele pavlake
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Porcija ukusne poslastice pod nazivom Byakuya košta zapanjujućih 873.400 japanskih jena (5.000 evra), što bi bilo dovoljno i za kupovinu polovnog automobila.

 

Razlog za vrtoglavo visoku cenu ovog sladoleda su sastojci, a posebno retki beli tartuf uzgajan u Albi, u Italiji, koji košta 14.000 evra po kilogramu.


Pravljenje najskupljeg sladoleda nije bio jedini cilj kompanije Čelato. Želeli su da spoje evropske i japanske sastojke u obliku sladoleda. Da bi to uradili, Čelato je angažovao Tadajošija Jamadu, glavnog kuvara restorana Rivi u Osaki, poznatog po svojoj maštovitoj fuzijskoj kuhinji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wealth (@wealth)

 

Kreatori ovog sladoleda tvrde da je on bogat ukusom i teksturom.

Rekli su da snažan miris belog tartufa ispunjava usta i nos, nakon čega slede složeni i voćni ukusi parmezana. Talog sakea upotpunjuje ukus.

Kompanija Ćelati planira i druge proizvode sa drugim kombinacijama najfinijih sastojaka, kao što su šampanjac i kavijar, piše Guinessworldrecord.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading