KUGLA NAJSKUPLJEG SLADOLEDA NA SVETU KOŠTA 5.000 EVRA Sastojci su retki i preskupi, a evo kakvog je ukusa
Porcija ukusne poslastice pod nazivom Byakuya košta zapanjujućih 873.400 japanskih jena (5.000 evra), što bi bilo dovoljno i za kupovinu polovnog automobila.
Razlog za vrtoglavo visoku cenu ovog sladoleda su sastojci, a posebno retki beli tartuf uzgajan u Albi, u Italiji, koji košta 14.000 evra po kilogramu.
Pravljenje najskupljeg sladoleda nije bio jedini cilj kompanije Čelato. Želeli su da spoje evropske i japanske sastojke u obliku sladoleda. Da bi to uradili, Čelato je angažovao Tadajošija Jamadu, glavnog kuvara restorana Rivi u Osaki, poznatog po svojoj maštovitoj fuzijskoj kuhinji.
Kreatori ovog sladoleda tvrde da je on bogat ukusom i teksturom.
Rekli su da snažan miris belog tartufa ispunjava usta i nos, nakon čega slede složeni i voćni ukusi parmezana. Talog sakea upotpunjuje ukus.
Kompanija Ćelati planira i druge proizvode sa drugim kombinacijama najfinijih sastojaka, kao što su šampanjac i kavijar, piše Guinessworldrecord.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)