NE PODNOSITE MIRIS KUPUSA DOK KUVATE? Ovaj jednostavan trik će vam spasiti kuhinju, tajna je u ovom jeftinom sastojku!
Jela od kupusa su omiljena u domaćoj kuhinji i nezaobilazna na gotovo svakom porodičnom stolu. Bez sarmi i podvarka ne može da prođe nijedna zimska trpeza, dok leti dominira lagani, slatki kupus. Ipak, postoji jedna stvar koja mnogima smeta — neprijatan miris koji se širi kućom dok se kupus kuva.
Srećom, iskusne domaćice imaju rešenje – jednostavan trik koji ne samo da eliminiše neprijatan miris prilikom kuvanja kupusa, već i poboljšava ukus jela!
Bez obzira da li pripremate slatki kupus, sarmu ili podvarak, miris svežeg kupusa tokom termičke obrade zna da bude intenzivan i neugodan. Ali uz pomoć jednog jednostavnog sastojka iz kuhinje, sve se može promeniti.
Trik je u tome da u šerpu tokom kuvanja dodate – mleko.
Mleko ima sposobnost da neutrališe jake mirise povrća, a posebno onih koje ispušta kupus. Osim toga, ono se savršeno uklapa sa drugim sastojcima i može dodatno da poboljša ukus jela.
Foto: Shutterstock
Za pola kilograma kupusa dovoljno je dodati pola čaše mleka. Prilikom kuvanja, obavezno poklopite posudu, kako bi se mirisi dodatno zadržali i ne bi se širili po stanu.
Ovaj trik ne važi samo za slatki kupus – možete ga primeniti i kod pripreme drugih jela od kupusa, kao i kod kuvanja karfiola ili brokolija, koji takođe oslobađaju neugodne mirise.
Zaboravite na neprijatan miris tokom kuvanja i uživajte u ukusnom jelu bez bojazni da će cela kuća danima mirisati na kupus. Jedan sastojak – i velika razlika!
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)