kafić
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Čak i za prosečan obrok, četvoročlana porodica danas teško može da prođe ispod 5.000 dinara u restoranu u Beogradu.

Ipak, jedno iskustvo Beograđanke i njenih prijateljica pokazuje da jeftin, kvalitetan ručak u restoranu ipak još postoji – ali ne u prestonici.

“Bila sam sa tri drugarice u Foči, u Bosni i Hercegovini. Ušle smo u mali restoran bez velikih očekivanja. Na kraju smo za ceo obrok sa pićem platile svega 35 evra! Ostale smo bez teksta”, priča ona.

“Jedeš i piješ bez griže savesti. Hrana odlična, usluga na nivou, a konobar nam je čak i ručno ispisao račun – to nisam videla godinama”, dodaje ona.

Restoran se nalazio u prirodnom ambijentu, uređen u etno stilu – drveni stolovi, karirani stolnjaci, fenjeri i stara peć na drva. Sve je podsećalo na vremena kada se jelo polako, s uživanjem i poštovanjem prema domaćinu.

“Kao da smo ušle u vremensku mašinu. Sve nas je podsetilo na detinjstvo, na domaćinsku atmosferu koje u Beogradu više nema.”

Kafić u Parizu

Foto: Shutterstock

 

Ovo iskustvo pokazuje da se i dalje može jesti povoljno i kvalitetno, samo ako se odmaknete od urbanih zona i popularnih turističkih destinacija.

Za razliku od restorana na Kopaoniku, gde pljeskavica košta i po 1.200 dinara, ili od cena na Adi Ciganliji, gde sok ide do 300 dinara – ovakvi restorani u Bosni i Hercegovini nude znatno više za znatno manje para.

(mondo.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading