OVU HRANU I PIĆE NIKADA NE BI TREBALO DA NARUČUJETE U AVIONU Evo zbog čega

Stjuard Kvigli je podelio svoja iskustva iz aviona, kada su hrana i piće u pitanju.
On je, najpre, poručio putnicima da, ako žele da naruče kafu ili čaj - dobro razmisle. Naime, voda koja se koristi za pravljenje ovih napitaka čuva se u rezervoarima koji dugo stoje i koji se ne čiste redovno.
-To je raj za bakterije - objasnio je on.
- Dok sam radio u avionu nikada nikog nisam video da prazni, puni ili pere te rezervoare sa vodom između letova - objasnio je Kvigli.
Shuterstoock
Kvigli je istakao i da putnici treba pažljivo da razmotre koju hranu naručuju tokom letenja.
Ako naručujete meso, treba da budete svesni da ova namirnica nosi najveći rizik od trovanja.
- Stjuardese su zadužene za skladištenje mesa, a kao što znamo letovi često kasne. Postoji mogućnost da pripremljeni obroci nisu čuvani na odgovarajući način ili da su premašili dopuštene rokove za upotrebu - objasnio je stjuart.

Shuterstoock
Dodao je i da postoje namirnice koje bi trebalo izbegavati u avionu kako biste zaštitili zdravlje i udobnost drugih putnika.
- Hrana koja izaziva gasove i nadutost, poput mlečnih proizvoda, pasulja, masne hrane, zelenog povrća i gaziranih pića, može dovesti do lošeg kvaliteta vazduha u avionu - napomenuo je iskusni stjuard.
Shuterstoock
I alkohol može izazvati probleme tokom letenja. Iako je preterivanje sa alkoholom rizik sam po sebi, konzumacija alkohola u avionu može da bude posebno neprijatna. Naime, kombinacija visoke nadmorske visine i alkohola može učiniti da se osećate ošamućenije nego kada pijete na zemlji.
- Kada se smanji pritisak u avionu, telo ne može da absorbije kiseonik kako bi trebalo. Pa ako ne pijete alkohol tokom leta sebi činite veliku uslugu - zaključio je stjuard, prenosi Daily mail.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)