hrana i piće u avionu
Foto: Shutterstock/Shuterstoock

Stjuard Kvigli je podelio svoja iskustva iz aviona, kada su hrana i piće u pitanju.

On je, najpre, poručio putnicima da, ako žele da naruče kafu ili čaj - dobro razmisle. Naime, voda koja se koristi za pravljenje ovih napitaka čuva se u rezervoarima koji dugo stoje i koji se ne čiste redovno.

-To je raj za bakterije - objasnio je on. 

- Dok sam radio u avionu nikada nikog nisam video da prazni, puni ili pere te rezervoare sa vodom između letova - objasnio je Kvigli. 

hrana i piće u avionu

Shuterstoock

 

Kvigli je istakao i  da putnici treba pažljivo da razmotre koju hranu naručuju tokom letenja.

Ako naručujete meso, treba da budete svesni da ova namirnica nosi najveći rizik od trovanja.

 - Stjuardese su zadužene za skladištenje mesa, a kao što znamo letovi često kasne. Postoji mogućnost da pripremljeni obroci nisu čuvani na odgovarajući način ili da su premašili dopuštene rokove za upotrebu - objasnio je stjuart.

hrana i piće u avionu

Shuterstoock

 

 

Dodao je i da postoje namirnice koje bi trebalo izbegavati u avionu kako biste zaštitili zdravlje i udobnost drugih putnika.

 - Hrana koja izaziva gasove i nadutost, poput mlečnih proizvoda, pasulja, masne hrane, zelenog povrća i gaziranih pića, može dovesti do lošeg kvaliteta vazduha u avionu - napomenuo je iskusni stjuard.

hrana i piće u avionu

Shuterstoock

 

I alkohol može izazvati probleme tokom letenja. Iako je preterivanje sa alkoholom rizik sam po sebi, konzumacija alkohola u avionu može da bude posebno neprijatna. Naime, kombinacija visoke nadmorske visine i alkohola može učiniti da se osećate ošamućenije nego kada pijete na zemlji. 

 - Kada se smanji pritisak u avionu, telo ne može da absorbije kiseonik kako bi trebalo. Pa ako ne pijete alkohol tokom leta sebi činite veliku uslugu - zaključio je stjuard, prenosi Daily mail.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading