sokovi
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sok od šargarepe i rendana šargarepa posebno su korisni za osobe koje imaju masnu jetru.

Takođe, jetra voli cveklu, paradajz, limun i maslačak.

Cveklu možete jesti u različitim oblicima, dok limun pomaže u detoksikaciji organizma.

Sirove stabljike maslačka treba jesti oko 10 do 15 dnevno, tokom tri nedelje, kako biste podstakli regeneraciju jetre.

Spanać je još jedna korisna namirnica, a preporučuje se da ga jedete što češće, naročito u obliku salate.

Sok od rotkve i kupusa takođe deluje pozitivno na jetru, podstičući izbacivanje masnoće i regeneraciju ovog organa. Sok od rotkve treba piti u malim količinama, dok sok od kupusa može biti vrlo delotvoran za detoksikaciju.

šljive

Foto: Shutterstock

 

Kompot od suvih šljiva je još jedan prirodni tretman za jetru.

Da biste ga pripremili, kuvajte suve šljive na laganoj vatri oko 10 minuta. Preporučuje se da pojedete 10 kuvanih šljiva tri puta dnevno, 15 minuta pre jela, tokom 12 dana. Po potrebi, ovu kuru možete ponoviti nakon tri meseca.

Crveni luk, u kombinaciji sa medom i pelinom, takođe je dobar za zdravlje jetre.

Eliksir se priprema tako što se sitno iseckan crveni luk pomeša sa medom i pelinom, a sve se prelije belim vinom. Ovaj napitak treba piti pre obroka, a kura traje šest meseci.

Sok od artičoke pomaže u jačanju jetre i regulaciji njenog rada. Ovaj sok podstiče izbacivanje masnoće i pomaže jetri da funkcioniše efikasnije.

Dodavanje ovih prirodnih namirnica u ishranu može pozitivno uticati na zdravlje jetre i celokupnog organizma.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading