Destinacije koje treba da imate na umu: Tri evropske zemlje vredne posete
Foto: Shutterstock

Evropa je možda popularna, ali je i dalje puna neistraženih kutaka, odnosno čitavih zemalja koje su retko posećene od strane turista, nacija koje ili tek dobijaju na snazi kao destinacije ili su uvek uspevale da nekako prođu ispod radara.

Luksemburg

Luksemburg nudi turistima bogatu istoriju i živopisne predele. U Luksemburgu ima više od 100 znamenitosti koje su otvorene za posetioce. Jedan od glavnih turističkih centara Luksemburga je grad Vijanden, muzej Viktora Igoa koji sadrži lične stvari i knjige velikog pisca. Takođe možete posetiti Nacionalni park Luksemburga - Od Sur, gde možete uživati u sportovima na vodi.

Slovačka

Možete li navesti barem jednu turističku agenciju koja vam je sugerisala da posetite Slovačku? Najverovatnije ne. Iako je Slovačka mala zemlja, ima neverovatno dugu istoriju i fascinantno kulturno nasleđe. Slovačka se može pohvaliti srednjovekovnim zamkovima, ima 9 nacionalnih parkova (Tatra National Park je najveći), stotinu pećina (15 od njih su otvorene za posetioce), i brojne reke i jezera. Zemlja takođe ima neke od najboljih banja i skijališta na svetu.

Letonija

Letonija nije toliko popularna zemlja kao što je Francuska ili Španija, ali je bogata svojim blagom. Ovde možete posetiti rezonantan grad Riga, mala ribarska sela, stare dvorce, palate, spektakularne veličanstvene parkove i plaže skrivenih reka. Za one koji vole da leže na plaži i plivaju postoje i velike plaže za kupanje, a pošto nema mnogo turista, voda je uvek čista. Letonija je veoma popularna kod ljubitelja prirode i posmatrača ptica. Ali, možda najlepše u ovoj zemlji – neverovatne vrste cveća.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading