PRAVO MORE NA SAMO 2 SATA OD BEOGRADA Zdravo i jeftino - ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju, kafa 100 dinara, a palačinke 120
Printscreen/lokalnevesti.rs

Pačir banja je veštačka banja sa lekovitom i crvenom vodom, koja pored Australije, Senegala, Bolivije može da se pronađe i kod nas na severu zemlje. Banjska voda pomaže različitim oboljenjima i stanjima kože, kostiju i kose, a njena jedinstvena boja učinila je da je poslednjih dana opsedaju i mladi, i to kako bi napravili savršenu “roze sliku”.

NA DVA SATA VOŽNJE OD BEOGRADA

Pačir banja se nalazi u Vojvodini, opština Bačka Topola, između Bajmoka i Stare Moravice. Od Subotice je udaljena svega 30 kilometara, od Novog Sada oko 90 kilometara, a od Beograda oko 180 kilometara. Kako stoji na sajtu jedne turističke agencije, topla voda u Pačiru dolazi sa 1.400 metara dubine i slana je, što čini odlazak u ovu banju jedinstvenim iskustvom.

 

 

Na svom putu ka površini, voda prolazi kroz različite slojeve stena čime postaje obogaćena mineralima. Voda sadrži natrijum, jod, sulfat, brom i mnoge druge minerale koji unapređuju zdravlje. Temperatura vode, pri izlasku na površinu je 72 stepena, a pri hlađenju dolazi na temperaturu od 30 do 35 stepeni. Voda ima miris joda i drugih mirela, ali se na to može navići za nekoliko minuta. Jezero, pored mnogo minerala, sadrži i 21-22 grama soli po litru.

Na osnovu sastava vode, banja je dobila sertifikat lekovite. Topla, slana voda pomaže u očuvanju i održavanju zdravlja, doprinoseći podizanju imunog sistema. Takođe, voda ima izuzetna svojstva i u lečenju raznih bolesti, naročito za kožne bolesti, reumatizam i stanje posle povreda.

MESTA ZA 1000 LJUDI

Pačirska banja ima jezero površine 2.000 kvadratnih metara, a otvorena su i dva bazena u zatvorenom prostoru koja su dostupna i zimi sa kapacitetom 200 ljudi. Imaju oblik malih jezera, a dubina vode se povećava ka sredini i dostiže 1,60. 

Dno je pokriveno oblim kamenjem koje izuzetno prija stopalima pri hodu u vodi. Oko jezera ima mesta za oko 1.000 ljudi.

PRAVO MORE NA SAMO 2 SATA OD BEOGRADA Zdravo i jeftino - ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju, kafa 100 dinara, a palačinke 120

Printscreen/lokalnevesti.rs

 

Cena ulaznice je 350 dinara za odrasle i 250 za decu. Kupalište je otvoreno u periodu od 10.00 do 19.00 časova. Parking je besplatan. Ni ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju dodatno, a cene pića i hrane su neuporedive s računima koji nam ovih dana stužu s primorja, pa i destinacija po Srbiji. 

Kafa u Pačir banji košta 100 dinara, a pivo (0,5), špricer i sok 170 dinara. Cena palačinka ili mekika iznosi 120 dinara, a pomfrit 150 dinara.

Jedna od jeftinijih ponuda koje smo pronašli je da u avgustu za jednu noć treba da izdvojite 2.800 dinara za dve osobe, odnosno 6 noći za dve osobe (studio) košta 2.105 dinara.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading