Uskoro planirate putovanje u Amsterdam? Ovo nikako ne smete da radite
Foto: Shutterstock

Ne slikajte žene u prozorima

Jedan od najpopularnijih kvartova koji turisti posećuju u Amsterdamu je De Valen, zloglasni kvart crvenih svetla. Kao najstarija oblast u gradu, prepuna je istorijske arhitekture, živopisnih kanala i kaldrmisanih uličica. Ali to nije ono što privlači turističke horde. Oni su ovde da pogledaju salone prostitutki koje su izložene poput robe na pijaci. Neki samo žele da se zagledaju u sablasni spektakl svega toga. Među zainteresovanim kupcima ćete videti čopore vukova pijanih momaka, radoznale parove, gomilu. Gledajte, ali ne slikajte devojke koje rade. To je ovde strogo zabranjeno. Ako vas uhvate dok to radite možete ući u skub.

Nemojte da pogrešite značenje plavog svetla u kvartu

Nije veliki šok to što je De Valen poznat kao kvart crvenih svetla, jer su kabine za seks bukvalno osvetljene crvenim svetlima. Međutim, možda ćete primetiti da su neki prozori ofarbani plavim svetlom. To ukazuje da je transrodna seksualna radnica iza stakla. Nisu svi "kupci" toga svesni, a neki dobijaju malo više nego što očekuju od svog iznenađenja. Ipak, ako tražite baš takvo iskustvo, idite ka plavom svetlu.

Nemojte da palite cigaretu u kafiću

Neki posetioci su iznenađeni kada otkriju da, iako možete legalno da zapalite džoint u kafeu u Amsterdamu, ovde ne možete da pušite cigaretu u javnim zatvorenim prostorima. Marihuana, da, ali ne duvan. Neka mesta zatvaraju oči na ovo, a nekoliko je odredilo mesta za pušenje dalje od drugih korisnika. Međutim, mnogi drugi sprovode pravilo protiv pušenja kaznama.

Ne prihvatajte kolačiće od stranaca

Postoji poznata ulična prevara u kojoj će vam neki prijateljski raspoloženi stranac ponuditi primamljiv kolačić. Često je to lepa Holanđanka, simpatičan dečak ili figura bake koja vas očara da mislite da je ovo jednostavno holandsko gostoprimstvo. Međutim, pečena poslastica sadrži neke lukave sastojke, a dok ste u omamljenosti, vaše dragocenosti su nestale. Slične prevare kao što je ova dešavaju se širom sveta, ali ova je specijalna amsterdamska na kojoj treba biti na oprezu. Samo sledite mamin standardni savet i ne prihvatajte slatkiše - ili druge poslastice - od stranaca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading