OVA LEPOTICA MOGLA BI DA POSTANE SRPSKA ANTALIJA Prekretnica u razvoju turizma na planini Zlatar (FOTO)
Rina

Njegova gradnja trajala je dve godine, a značiće prekretnicu u razvoju turizma na ovom području jer je sada dostupan i sportskim ekipima koje za pripreme biraju upravo srpske planine.

- Zlatar će konačno nakon dugo vremena biti mesto na kom se može krupnim koracima razvijati i sportski turizam.  Kao i većina turističkih centara i mi smo zbog korona virusa pretrpeli odrđene gubitke, ali verujemo da će se to brzo nadoknaditi jer je naša planina sa razlogom uvrštena u top destinacije u Srbiji. Letnja sezona je bila odlična, Zlatar je bio pun domaćih gostiju, a dodatnom jačanju turizma doprineli su i vaučeri koje je Vlada RS opredelila upravo za goste iz Srbije - izjavio je za RINU, predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

Iako je tek izgrađen fudbalski teren je već "pušten u rad". Na uređenu, zelenu površinu istrčali su veterani FK Crvena Zvezda I FK Zlatar koji su prijateljskom utakmicom otvorili stadion za visinske pripreme na Zlataru.  Na taj način su se, kako kažu, prisetili nekih prošlih vremena a ujedno otvorili nova vrata nekim budućim fudbalskim zvezdama.

- Meni je jako žao što legenda srpskog fudbala i Crvene Zvezde, Dragan Džajić nije sa nama, ovde na Vodenoj Poljani, gde su nekada svi gledali njegove pripreme za lige u kojima je igrao, i bio neprikosnoven. Da li zbog načina ili mesta gde se pripremao a to je upravo ovde, na 1200 metara nadmorske visine. To znači da će ovaj stadion stvarati neke nove zvezde poput naših velikih asova, i ko se ovde bude pripremao krenuće njihovim slavnim stazama, jer se možda upravo u ovom planinskom vazduh krije recept za uspeh - izjavio je Ljubivoje Vranić, predsednik sportskog saveza Nova Varoš.

Izgradnja fudbalskog terena na planini Zlatar je projekat vredan 30 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma izdvojilo 20, dok će 8 miliona izdvojiti lokalna samouprava.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading