SKRIVENI DRAGULJ ZLATIBORA Selo Gostilje sa svojim velelepnim vodopadnom kandidat za najlepše selo sveta!
Foto: RINA

Živopisno zlatiborsko selo Gostilje, čuveno po svom velelepnom vodopadu jedan je od tri kandidata iz Srbije za izbor najboljeg turističkog sela sveta. Gostiljski vodopad je jedan od najuređenijih lokaliteta u okolini Zlatibora, gde su uređene pešačke staze, prostor za piknik, dečije igralište.

Nedaleko od vodopada izgrađen je bazen, fudbalski teren, a rodna kuća Dimitrija Tucovića potpuno je rekonstruisana.

Osim što obiluje očuvanim prirodnim i kulturno-istorijskim vrednostima, selo Gostilje pravi je primer kako se ruralni turizam u savremenom svetu može razvijati na održiv način i kako dobrim ulaganjima i afirmacijom mikroturističkih lokaliteta može u potpunosti da se unapredi život sela.

SKRIVENI DRAGULJ ZLATIBORA Selo Gostilje sa svojim velelepnim vodopadnom kandidat za najlepše selo sveta!

Foto: RINA

 

U selu Gostilju postoji i nekoliko seoskih turističkih domaćinstava, konačište i restoran Gostiljska vrela, a zahvaljujući velikom broju domaćinstava koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom turisti u ovom selu imaju priliku da uživaju u autentičnom seoskom ambijentu, domaćim proizvodima i gastronomskim đakonijama.

Konkurs za najbolje turističko selo raspisala je Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija i svaka od zemalja članica imala je pravo da kandiduje tri sela.

Nakon zasedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije odlučeno je da će Srbiju na ovom konkursu predstavljati zlatiborsko selo Gostilje, uz Mokru Goru i Tršić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading