BIRAM SRCEM, BIRAM SRBIJU Palić i Gornje Podunavlje su pravi srpski raj od kog zastaje dah! Turisti iz celog sveta hrle na ova mesta (VIDEO/FOTO)
Alo/Kristijana Ćaćić

Sa ciljem da promovišu Srbiju u najlepšem svetlu i da pokažu prirodne lepote naše zemlje kao i kako i gde možete da provedete aktivni odmor, turistička organizacija Srbije nas je ovaj put odvela na dvodnevno putovanje put Palića i Gornjeg Podunavlja, koje je organizovano za novinare nacionalnih i lokalnih medija, pokazujući nam u kojim sve aktivnostima možete da uživate tokom odmora. 

Pored našeg naroda, kao i komšija Mađara, turisti iz celog sveta hrle na ova mesta, kako bi uživali sa celom porodicom u aktivnom odmoru i kvalitetno provedenom vremenu.

BIRAM SRCEM, BIRAM SRBIJU Palić i Gornje Podunavlje su pravi srpski raj od kog zastaje dah! Turisti iz celog sveta hrle na ova mesta (VIDEO/FOTO)

Alo/Kristijana Ćaćić

 

Pored terenskog jahanja i vožnje fijakerom u okviru ergele Kelebija, jedrenje Palićkim jezerom, padobranstva na okolnim aerodromima, vožnje bicikla, pešačke ture, kanuinga ili vožnje katamaranom se mogu naći u ponudi.

U čuvenoj ergeli "Kelebija" pored bogatog turističkog sadržaja nalazi se jedini muzej kočija u Srbiji sa zaista impozantnom kolekcijom, koja ne radi ponedeljkom i utorkom kada su tehnički dani.

Za ergelom ne zaostaje ni Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje", pod zaštitom je prve kategorije, a nalazi se uz levu obalu Dunava. U srcu rezervata se nalazi Eko centar Karapandža koji služi za doček turista, ali pored toga ima izuzetnu turističku ponudu.

Biljana Lati, referent za zaštitu životne sredine Javnog preduzeća Vojvodina šume kaže da od aktivnosti nude šetnju šumom, vožnju biciklom kroz prirodu ili veslanje kana, a od jula i vožnja katamaranom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading