Devojka
Foto: Alo/Facebook printscreen

Nikol Mori je veče uoči svog rođendana pozvala rođenu sestru na telefon i zamolila je da joj pomogne jer ju je napao pas kojeg je držala kao svog kućnog ljubimca, međutim, to je nakon te večeri bio njihov poslednji razgovor.

Nikol je u svojoj kući u selu Balineti u Irskoj držala dva psa, a životinje su je u utorak uveče oko 23.40 časova napale, a jedan od njih joj je zadao i smrtonosni ujed zbog kojeg je bila proglašena mrtvom na licu mesta.

Kada je policija stigla u njen dom, zatekli su stravičnu scenu, a takođe su morali da upucaju psa koji je napao svoju gazdaricu dok su kasnije ostale pse preuzeli i odneli u sklonište za pse.

Njena sestra Džoulin je objavila na Fejsbuku: 'Moje srce je ponovo slomljeno na tvoj rođendan. Samo što smo prekinule razgovor kad sam zaista pokušala sve da ti pomognem. Tako mi je žao, Nikol, volim te toliko da se osećam kao da je ovo loš san.'

Pas koji je učestvovao u incidentu je ubijen, a ostali su uhvaćeni, prenosi Dejli mejl.

Budući da se radi o malom mestu u Irskoj, lokalno stanovništvo je pogođeno zbog smrti mlade devojke od 23 godine i ne pamte da se u njihovom selu ikada desilo ovako nešto.

- Razgovarala sam sa ljudima preko telefona i svi su užasnuti,' rekla je. 'To je užasna priča. Tako je retko da se dogodi nešto slično - rekla je lokalna odbornica.

Ministarka za ruralni razvoj Heder Hamfriz, koja je nedavno formirala grupu za  kontrolu pasa, rekla je da je 'zgrožena' 'duboko šokantnim incidentom'.

- Bila sam zgrožena i zapanjena kada sam jutros čula vesti o ovoj mladoj ženi koju je brutalno ubio besan pas, i moje misli i molitve su sa njenom porodicom. Istraga  je u toku i važno je da utvrdimo činjenice o tome šta se dogodilo - navela je ona, pa dodala:

 

- Stalno sam govorila da je potrebna veća akcija u vezi sa kontrolom pasa. Zato sam formirala međuvladinu radnu grupu, na čelu sa penzionisanim zamenikom komesara Garda, Džonom Tvomejem, da ispita celu ovu oblast - ističe Hamfriz.

 

Rekla je da je zamolila grupu da ispita listu ograničenih rasa i da li bi Irska trebalo da prati primer Velike Britanije i Severne Irske.

 

- Ako mi preporuče da zabranimo određenu rasu, rado ću to učiniti. Ali želim da im omogućim da obave svoj posao jer postoje različiti pogledi i pristupi ovom pitanju i želim da budem sigurna da ćemo to uraditi kako treba - zaključila je ona.

 

U Irskoj postoji nekoliko kontrolisanih rasa, uključujući nemačke ovčare, rotvajlere i razne bul terijere, kao i neke mešance.

Kontrolisani psi moraju biti obeleženi sa ogrlicom sa podacima vlasnika na oznaci, sa korpom u javnosti i na kratkom, jakom povocu sa osobom starijom od 16 godina koja je u stanju da ih kontroliše.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
pas

Komentari (0)

Loading