RECEPT DANA Kuca sa slike je oduševljena domaćim kockicama od džigerice, a bogami i mi
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

 

Kocke sa džigericom

Sastojci:

1 kg pileće ili juneće džigerice

100 grama sitno seckane slanine

100 g integralnog brašna

200 g belog brašna

50 g kukuruznog brašna

1 kašika parmezana

Priprema:

Džigericu staviti u blender i mutiti dok ne dobijete gustu smesu. U to dodati integralno, belo i kukuruzno brašno, sve dobro sjediniti i na kraju dodati sitno iseckanu slaninu. Smesu sipati u dublju posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili i posuli brašnom. Po želji na kraju sve posuti parmezanom ili sa malo kukuruznog brašna. Peći 30 minuta na 180 stepeni. Nakon 30 minuta isključiti rernu i ostaviti kolač još 10 do 15 minuta da odstoji u pećnici. Kada se kolač sa džigericom ohladi, seći na manje kocke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading