Slažu se: Ove rase pasa mogu da žive u istom prostoru sa mačkama
Foto: Shutterstock

Ako želite da u svom domu imate i psa i mačku, dobro bi bilo da istražite rase koje mogu da tolerišu jedna drugu.

BIGL

Bigl spada u grupu pasa goniča, pri čemu ih često zovu i “mirisni” goniči jer se oslanjaju na svoj izvanredan njuh dok love plen. Ovi psi su nekada davno lovili u velikim čoporima sa lovcima koji su ih pratili peške ili na konjima. Njihov imperativ je bio da se slažu sa drugim životinjama. Budući da su vrlo društveni i nežnog karaktera, ovi psi će biti prijateljski nastrojeni čak i prema mačkama.

BASET

Kao i bigl, baset takođe spade u grupu pasa goniča. Kao pas koji je navikao da živi u čoporu, baset je vrlo tolerantan kako prema ljudima, tako i prema drugim psima, ali i mačkama. Budući da ima vrlo kratke noge i sporo se kreće, ovaj lepotan zapravo i ne predstavlja neku opasnost okretnoj i spretnoj mački. Štaviše umesto da je pojuri, baset će se rado sklupčati kraj mačke i zaspati.

KAVALIRSKI ŠPANIJEL KRALJA ČARLSA

Ovaj umiljati pas je neverovatno privržen svom vlasniku, ali ne posmatra mačke kao pretnju u svom okruženju. On je odgajan da bude lojalan pratilac ljudi i samim tim ima vrlo prijateljsku narav. Kavalirski španijel je vrlo razigran pas i mačku će više doživeti kao drugara za igranje, nego kao konkurenciju ili plen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading