Nikad im nije dosta: Rase pasa koje obožavaju maženje
Foto: Shutterstock

Psi su po prirodi druželjubiva stvorenja i uživaju u društvu ljudi. Kada se prema njima postupa s pažnjom i ljubavlju, ne postoji to što nisu u stanju da urade za svog vlasnika. Pa, opet i među psima postoje velike razlike u odnosu na to za šta je određena rasa godinama uzgajana. Dok su neke  rase istinski lovci i goniči u srcu, druge preferiraju da se po ceo dan maze sa svojim vlasnicima.

ZLATNI RETRIVER

Zlatni retriever je veoma popularan među vlasnicima pasa, pre svega zbog činjenice da je vrlo privržen ljudima, nežan i da voli da se zabavlja. Ovaj pas je odličan izbor za porodicu sa decom, budući da je vrlo tolerantan prema njima. Zlatni retriever uživa u slobodnom trčanju, ali i u tome da se sklupča kraj vas i prepusti se višečasovnom češkanju po leđima. Budući da je vrlo inteligentan, nećete imati problema sa njim kada je obuka u pitanju.

KAVALIRSKI ŠPANIJEL KRALJA ČARLSA

Ako tražite malog i umiljatog psa, ne tražite dalje od kavalirskog španijela. Ova rasa će vas oduševiti svojim blagim temperamentom i spremnošću da vam ugodi. Ovaj izuzetan pas je kako mu samo ime kaže bio voljen i cenjen od strane kraljevske porodice i plemstva, u čijem društvu je uživao od 17. veka. Iako nije tako aktivan kao njegov rođak koker španijel, daleko od toga da je ovaj lepotan zalepljen za krevet po ceo dan. On će sa savršeno uklopiti u porodicu koja vodi aktivan život u toku dana, a koja ujedno uživa u tome da veče provodi lenjo uz omiljenu seriju ili film.

POMERANAC

Ovaj simpatični mali pas je posebno poznat po svojoj lojalnosti. Osim toga, verovali ili ne on je izuzetno hrabar, odvažan i uvek spreman da odbrani svog vlasnika. Ali, s druge strane je i neverovatna maza. Ništa ne svetu mu više ne prija od toga da se sklupča na vašem krilu i uživa u maženju. Istorijski gledano, to ima veze i sa činjenicom da su nekada davno ovi psi živeli u čoporima i morali da se drže jedni drugih kako bi izdržali oštre zime.

STAFORD

Zbog činjenice da je stafordski bulterijer uzgajan kao pas za borbu, ova rasa je stekla vrlo nepravednu reputaciju. U domu koji je ispunjen ljubavlju, uz odgovorne i nežne vlasnike ovaj pas može da bude najveća maza na svetu. U pitanju je naime izuzetno nežna rasa, koja je neverovatno odana svom vlasniku. Uprkos svojoj veličini staford će svom vlasniku uvek pokušati da se sklipča na krilu. Štaviše i kada su deca u pitanju staford pokazuje ogromnu dozu strpljenja i tolerancije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading