SPISAK ZABRANA ZA MAČKARE Ako imate cicamacu, ove stvari nikako ne smete radite
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Neke od njih prenosi magazin „Mačka“.

Dozvoljavati da se slobodno kreće

Iako mnogi ljudi misle da bi mačkama trebalo dati slobodu kretanja jer su to životinje prepune energije, dr Beker se ne slaže s tim. Naprosto, ulica za mačke može biti previše opasna. Potrebe za istraživanjem zadovoljite penjalicama, igračkama i tunelima.

Kažnjavati ili plašiti

Najbrži način uništavanja veze s mačkom jeste udaranje, plašenje, vikanje i drugi negativni pristupi. Kaznom nećete izmeniti ponašanje mačke, osim što će ona pomisliti da ste neko užasno biće koje bi trebalo izbegavati.

Davati previše hrane

Svaki ljubimac obožava da prosi hranu, ali vlasnici na takve prohteve ne bi trebalo da nasedaju. Beker navodi kako neprestano sreće mačke koje zbog debljine pate od mačjeg artritisa ili su prisiljeni da ih uspavaju zbog dijabetesa.

Foto: Shutterstock

 

 

Koristiti proizvode za druge životinje ili ljude

Iako nam se mace često čine kao svemoguća bića s druge planete, one su veoma osetljive. Zbog toga je najbolje koristiti samo proizvode i hranu namenjene mačkama.

Odlaganje čišćenja toaleta

Sigurni smo da znate da su mačke neverovatno čiste životinje, ali vam je jasno da one svoj toalet, odnosno pesak, ne mogu čistiti same. Ne čistite li redovito pesak u koji mačka obavlja nuždu, povećavate mogućnost da će mačka prestati da je tu obavlja.

Komentari (0)

Loading