BUDITE FIT I STANJITE STRUK Gubite kilograme uz četvoronožnog ljubimca
Schutterstock
 

Ako ste dobili koji centimetar viška u predelu struka, a niste ludi za trčanjem i lenji ste za teretanu i kućne vežbe, ništa ne brinite. Ako imate psa - višak kilograma nestaće za nekoliko dana, piše magazin „Pas“. Evo koliko kalorija ćete gubiti tokom druženja, šetnje i igre s vašim mezimcem.

 

 

Šetnja (120 kalorija za 30 minuta)

Koliko ćete vremena provesti u šetnji sa psom, zavisi pre svega od toga koliko je vaš pas aktivan, kao i od kraja u kom živite (da li u blizini imate prostora za šetnju - šumu, kej, parkove, livadu, živite u kući s prostranim dvorištem ili živite u centru grada). Bilo kako bilo, vlasnici pasa prosečno u šetnji s psom provedu dva puta po 15 minuta tokom dana, tako da ćete svakog dana sigurno sagoreti minimalno 120 kalorija.

Igranje (200 kalorija za 30 minuta)

Dobacivanje loptom, štapom ili frizbijem brzo i lako sagoreva kalorije. Ali, naravno, to ne znači da stojite u mestu i da vaš pas uradi sav posao. Trčite s njim i za njim, neka vas pas juri, iskoristite boravak napolju za ozbiljnu fizičku aktivnost. Bićete preporođeni, vaš pas će uživati, a vi ćete ujedno gubiti kalorije.

Nadvlačenje konopca (50 kalorija za 20 minuta)

Nema psa koji ne obožava da se s vama nateže oko konopca, omiljene igračke, trake…. I vaš pas će uživati, a vi se potrudite da ne odustanete, već se ozbiljno nadmećite s mezimcem ko je jači.

Kupanje (50 kalorija za 20 minuta)

Možda o tome i ne razmišljate, ali kupanje psa je odlična fizička aktivnost i sjajan način da izgubite kalorije. A rezultat - čist, paperjast i srećan pas. A vama - tanji struk. Idealno.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading