MALI LENJIVCI Otkrivamo vam pasmine koje vole najviše da spavaju
Foto: Shutterstock

Da li vam se čini da je vaš mezimac u stanju da prespava ceo dan? Nekim rasama zaista je potrebno više sna nego drugim. Ako ste i vi spavalica, onda imate savršenog drugara za dugu popodnevnu dremku. Evo koje kuce obožavaju da spavaju deset i više sati dnevno

Njufaundlender

Mnogi vlasnici smatraju da su veliki psi neumorni, ali dokaz da nije baš tako je ovaj prelepi pas koji tokom dana može da spava od 12 do čak 19 sati! Retko, ali dešava se. Međutim, kad je budan, potrebno mu je dosta igre i šetnje.

Foto: Shutterstock

 

Mastif

Poznati je kao uspavan džin u psećem svetu. Baš zbog svoje veličine i težine, njemu je potrebno više sna da bi se odmorio. Više, znači i do 16 sati dnevno.

Bernardinac

Iz istog razloga kao i mastif, zbog svoje veličine bernardinac troši više energije tokom uobičajenih aktivnosti, pa je ovoj gorostasnoj mazi potrebno i dosta sna da bi bio zdrav. Oko 15 sati, da budemo precizni.

Foto: Shutterstock

 

Čivava

Ovde dolazimo do paradoksa - i najmanjim psima treba dosta sna. Tokom noći čivava čvrsto spava 10-13 sati. Ali uživa i u više kraćih dremki tokom dana, kad god uhvati priliku da se sklupča u krilu.

Engleski buldog

Voli da lenčari, pa obožava i dremku. Zbog masivnog, nabijenog tela i kratkih nogu, svaka intenzivna aktivnost odvlači mu mnogo energije. Engleski buldog jedina je pasmina kod koje je dijagnostikovana apneja - kratkotrajni prekid u disanju tokom spavanja.

Foto: Shutterstock

 

Klamber španijel

Iako poznat kao lovački pas, pun energije i odlučan, tokom noći voli da odspava deset sati. Tokom dana je neumoran, treba mu mnogo fizičke i mentalne stimulacije, ali će noću uz vas spavati kao beba - koja hrče.

Komentari (0)

Loading