MOŽE TE LI PREPOZNATI RAZLOG Neprestan lavež može ukazivati na problem
Foto: Shutterstock

Tako pokazuje da je srećan, uzbuđen, gladan, komunicira s drugim psima.

MOŽE TE LI PREPOZNATI RAZLOG Neprestan lavež može ukazivati na problem

Foto: Shutterstock

 

Nije uvek agresija u pitanju: Psima je lajanje način širenja informacija. Tako će oterati drugog psa sa kojim ne želi kontakt ili upozoriti vlasnika da se neko približava. Lajanjem će pozdraviti i onoga kome se raduje.

Nekad laje iz dosade: Kad pas ima dosta energije, onda iz frustracije laje. Tada bi trebalo da povećate aktivnost. Produžite šetnju, igrajte se, dajte mu igračku, učite ga novim trikovima.

Mali plašljivko: Ukoliko pas laje iz straha, otkrijte čega se boji. Ako su to zvuci koji dolaze spolja, dajte mu poslasticu. Vremenom će mu od negativnih postati pozitivni. Možete mu ostaviti uključen radio ili televizor kako bi manje čuo zvuke iz okoline.

Nagradite tišinu: Ako ne možete da otkrijete zašto laje, to pretvorite u trik. Naučite ga da laje na komandu i isto tako da prestane. Kada zalaje bez vaše komande, kažite mu da prestane da laje i nagradite tišinu.

Ne vičite na njega: Koji god razlog lajanja bio, pokušajte da pronađete razlog. Jedno od pravila je da vlasnik ne odgovara na lajanje psa vikanjem ili davanjem drugog oblika pažnje. Psi koje vlasnici grde kada laju počinju još više da laju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading