Sigurno će biti poslušni: Ove rase pasa se najlakše obučavaju
Foto: Shutterstock

Ako želite da imate psa, ali niste spremni da preuzmete rizik i nabavite rasu koju je teško obučiti, predlažemo vam da obratite pažnju na pse iz naše galerije. U njoj vam predstavljamo rase koje se smatraju najlakšima za obuku.

LABRADOR RETRIVER

Zlatni retriveri su psi srednje veličine. Spadaju među pse atletske građe, koje odlikuje kratka, ravna i vodootporna dlaka. Ovi psi su vrlo umiljati i razigrani, a omiljena igra im je hvatanje frizbija i kupanje u jezerima, rekama i bazenima. Kada naiđu na vodu za kupanje ovi lepotani neće propustiti priliku da u nju uskoče. Dokaze u tri nijanse beloj, žutoj i crnoj i više je nego lako proći obuku s njima.

BELGIJSKI OVČAR

Belgijski ovčar je pas prepoznatljiv po svom mišićavom telu i dobroćudnom izrazu lica. On takođe spada među pse srednje veličine i nije uopšte tvrdoglav kada je obuka u pitanju. Njega odlikuje ravna dlaka, koja nije ni previše svilenkasta, ali ni oštra. Ovaj pas ima gustu poddlaku koja ga čuva od hladnoće i vode.

AUSTRALIJSKI OVČAR

Ova simpatična rasa poreklo vodi, kako samo ime kaže sa tla Australije. Reč je o vrlo umiljatoj rasi koja voli ljude i dobro se slaže sa decom. Ovaj predivni pas, dobroćudne naravi dolazi u različitim bojama od braon-bele, preko sivo-bele pa sve do crveno-smeđe i crno-bele kombinacije. Ono što je karakteristično za ovog psa je njegova dužina koja pobeđuje visinu, a osim toga je vrlo zahvalan za obuku.

BORDER KOLI

Ako vam je potreban verni pas čuvar, vaš nepogrešiv izbor može da bude border koli. Ovaj pas je poznat po svojim jedinstvenim tehnikama čuvanja stada, koje primenjuje i kada čuva vaš dom. Border koli je pas vesele naravi, koji obožava igru i zabavi, ali koji je ujedno i uvek na oprezu. Najčešće nijanse njegove dlake su crno-bela i braon-bela.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading