Fantastičan trik: Evo šta treba da uradite da bi umirili nestašnog psa
Foto: Shutterstock

Zvuči neobično, ali isprobajte metodu ignorisanja. Psi jednostavno, kao i ljudi, traže našu pažnju. Vaše povisivanje tona psu neće dati do znanja da radi nešto loše, već će ga samo podstaći na dodatno takvo ponašanje. Pokušajte da ga ignorišete i ne mazite sledeći put kada poželi da laje. 

Neki psi jednostavno imaju više energije od drugih i treba da je potroše. Oni vlasnici koji to ignorišu najčešće završe s agresivnim ili hiperaktivnim psom s kojim ne mogu izaći na kraj. Ako primetite da vaš pas ima neobično puno energije, postavljajte mu razne zadatke, skrivajte kolačiće ili igračke i vodite ga u šetnju. Ta praksa istrošiće energiju vašem psu i biće mirniji.

Budite dosledni svom obrascu ponašanja. Ako ste jednom mirni i ignorišete ga kada počne sa lajanjem i skakanjem, ostanite takvi svaki put kada to pokuša. To je odlična metoda kako smiriti psa jer on neće imati više ni motivaciju imati svojih '5 žutih minuta'. Neka istraživanja tvrde da psi preferiraju klasičnu muziku i da ih ona opušta. Isprobajte i taj trik.

Ne zaboravite da psi doživljavaju svet oko sebe prvenstveno putem čula mirisa! Baš kao što miris lavande opušta nas, može delovati veoma umirujuće i na vašeg ljubimca. Eksperimentišite s aromatičnim uljima i saznajte koji miris najviše odgovara i umiruje vašeg psa.

Vaša energija odražavaće se na vašeg psa. Da li ste vi mirni? Da li zračite samopouzdanjem vođe čopora? Da li vas lako iznervira neki komentar ili ste opterećeni brigama na poslu? Nervoza ili anksioznost se odražavaju i na govor tela ili tonalitet glasa, a samim time može uticati na energiju vašeg psa. Zato budite "vođa čopora" i ponašajte se u skladu s raspoloženjem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading