RAZLIKA STVARNO POSTOJI Da li ste mačkoljubivi ili volite kuce?
Foto: Shutterstock

Poslednjih dekada su na tu temu sprovedena brojna istraživanja, a sva su pokazala kako razlike između vlasnika pasa i vlasnika mačaka zaista postoje. Otkrijte kojoj grupi vi pripadate.

Ljubitelji pasa

Za vlasnike pasa važi pravilo da im je cilj u životu da budu okruženi sa što više zanimljivih ljudi. Ujedno je to i prva i najznačajnija razlika između ljubitelja mačaka i pasa. Naime, ljubitelji pasa značajno su društveniji i od mačkoljubaca  koji više cene vreme provedeno u svoja četiri zida.

Psihološke studije pokazuju da su vlasnici pasa društveniji i aktivniji od vlasnika mačaka. Takođe, vlasnici pasa neretko su rekreativci i sportski tipovi koji vole da budu u prirodi i otkrivaju nove stvari.

S obzirom na to da su stalno primorani da  izlaze sa svojim ljubimcima i socijalizuju se po parkovima, vlasnici pasa su majstori za uspostavljanja kontakata i u tome uživaju.

Ljubitelji mačaka

Prema statistici, ljubitelji mačaka su introvertniji i najugodnije se osećaju u sigurnosti svog doma. Često su vlasnici mačaka intelektualci koji nemaju velik krug prijatelja, ali one koje imaju su za celi život. U velikim su društvima često sramežljivi i zatvoreni te ne sklapaju lako nova poznanstva.

Smatra se kako su vlasnici mačaka često naučni tipovi koje zanimaju nove stvari, ali su poprilično zatvoreni. Uz to, ljubiteljima mačaka pripisuje se karakteristika hladnih osoba koje umeju da rade pod pritiskom. Odlikuje ih individualizam, baš poput mačaka koje su poznate po tome da ne vole da prilagođavaju vlasnicima, već obrnuto.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading