U češkom ZOO vrtu šimpanze se brinu jedni o drugima kroz video poziv
Foto: Facebook

Foto: Facebook

 

Iako smo se već umorili od nepreglednih video poziva koji su zamenili većinu društvenih aktivnosti, životinje se tek navikavaju na ovaj način komunikacije. Aplikacija Zoom, koja je već dobro poznata ljudima, postala je novina za šimpanze u češkom ZOO vrtu. Uz pomoć video kamere, životinje mogu da gledaju šta njihovi prijatelji rade na nekoliko kilometara.

Zoološki vrtovi su takođe pretrpeli nekoliko šteta tokom pandemije. Dok se vlasnici žale na nedostatak prihoda zbog zatvaranja objekata, životinje navikle na ljudsko društvo iznenada su ostale bez svakodnevne vreve turista. Da im ne bi dosadilo tokom zaključavanja najavljenog krajem decembra, šimpanze u Češkoj mogu jedni druge da gledaju kroz ogroman ekran u svom prostoru.

Zoološki vrt Safari Park Dvur Kralove zajedno sa zoološkim vrtom u Brnu udružili su snage kako bi svojim životinjskim stanovnicima pružili najveći mogući komfor tokom dugih dana zaključavanja. U zajedničkim prostorijama u kojima žive šimpanze, osoblje ZOO-a postavilo je ogromne ekrane preko kojih životinje mogu da posmatraju šta radi njihov krzneni prijatelj, udaljen 150 kilometara.

Otkako su kamere lansirane prošle nedelje, šimpanze pokazuju veliko interesovanje za veliki ekran i aktivnosti svojih kolega. "Faza testa pokazala je da šimpanze prenos doživljavaju kao zanimljiv. Pokazali su već niz izvanrednih govora. Omiljeno je prenošenje postalo posebno za žensku M, koja često pronađe trenutak za nepoznate komšije ", opisala je zoologinja Gabriela Vaugh na stranici za zoo safari park .

Transfer traje svakodnevno od 8 do 16 sati i planira da ostane još nedelju dana. Međutim, ako je zum šimpanza izuzetno zanimljiv, prema Safari ZOO Dvur Kralove ZOO, moguće ga je produžiti do kraja marta. Međutim, Linhart je rekao da će se , poput ostalih vrsta zabave, i prenosima uživo zasititi šimpanze . "Ono što se ponavlja gubi na atraktivnosti. Stoga ćemo prenos uživo zameniti nečim zbog čega će čimpanze morati malo da brinu. I tako dalje i dalje. To je igra koja donosi radost obema stranama", zoolog zaključuje.

Događaje u oba češka zoološka vrta mogu pratiti i obični gledaoci iz kuće . Dakle, ako želite da skratite vreme tokom dugog predavanja ili se nađete u karantinu, imate priliku da zavirite u život šimpanzi na direktnom ulazu. 

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading