NEVEROVATNA OKRUTNOST: Kineska kompanija prodaje pse i mačke putem Interneta, šaljući ih u kutijama
Printscreen/veibo

Printscreen/veibo

 

Aktivisti za prava životinja otkrili su surovu praksu kineske kompanije koja šalje žive životinje u kutije. Zadržali su pošiljku od 160 kutija u kojoj su pronašli štenad i mačiće, neke i mrtve.

U kineskom gradu Čengdu otkrili su kompaniju specijalizovanu za uzgoj i prodaju životinja. Preko veb stranice Taobao prodaje takozvane "misteriozne kutije" za 1,50 dolara. Šalju mačiće i štenad u kutijama , sa 160 paketa koje su nedavno otkrili aktivisti za zaštitu životinja iz Čengdu Aizhijia Animal Rescue Center (CAARC). Iscrpljeni, a neki čak mrtvi, ali ovo nije jedini sličan slučaj.

Bez vode i hrane

Volonterski aktivisti parkirali su dostavni kamion u Čengduu i u njegovom teretnom prostoru pronašli 160 naslaganih, spakovanih sanduka štenaca i mačića . Prema aktivistima, bili su na putu do kupaca koji su od kompanije naručili misteriozne kutije, odnosno kutije sa tajnama, po ceni akcije od 9,90 juana, što je oko 1,27 evra. Snimak sa nalaza objavili su na društvenoj mreži Veibo .

Prema volonterima , životinje nisu imale hranu ili vodu u kutijama, a neke su umrle tokom transporta. Procenjuju da starost životinja može biti od 1 do 3 meseca. Dobrovoljci su životinje prebacili u spasilačku stanicu, od kojih je 38 moralo biti odvedeno veterinaru jer su izgledale bolesno ili povređeno.

Samo američke rase

Kompanija ZTO, koja je organizovala prevoz pošiljke , objavila je izvinjenje na društvenoj mreži Veibo . Dodala je da je menadžer odgovoran za pošiljku već kažnjen i da se takođe obavezao da će poboljšati obuku osoblja kako bi u budućnosti bolje zaštitio životinje. Međutim, kompanija u saopštenju nije rekla da će u potpunosti zabraniti prevoz živih životinja.

Taobao je veb lokacija za kupovinu slična Amazonu. Iako je kompanija sa svoje veb stranice već povukla sve misteriozne kutije sa životinjama, do sada je uspela da proda veći broj takvih pošiljki. Na primer, u e-prodavnici su kornjače prodavali za 41 cent, evropske rase zečeva za 3,72 evra ili štenad za 2,48 evra, a opis je obećavao: "Nema lokalnih pasa, samo američke rase".

Takođe prodaju putem aplikacija za ćaskanje

Uzgajivači su odmah odgovorili na oglase i nastavili da nude misteriozne kutije sa životinjama putem aplikacije Večat. Istovremeno, u razgovorima priznaju da sve životinje ne stižu žive do kupaca. Razgovor sa uzgajivačem koji sebe naziva Zhao prodavcem kućnih ljubimaca pokazuje kako funkcioniše postupak žalbi ovih uzgajivača.

"Pokušavamo da poboljšamo naše procese, ali ne možemo da garantujemo da će životinje doći do vas 100 posto žive. Ako vam hrčak ugine, poslaću vam 1,66 evra ili drugu životinju. U slučaju pasa i mačaka, garantujemo da će vam ih dostaviti uživo, ali ako im se nešto dogodi na dan kada ih primite, mogu vam poslati drugu životinju u roku od nedelju dana ", napisao je Zhao.

Poboljšanje situacije se nazire

Prema drugoj dobrovoljačkoj grupi pod nazivom Zaštita glasova azijskih životinja (PVAA), sa sedištem u Pekingu, prodaja misterioznih kutija sa životinjama u e-prodavnicama ove godine je znatno porasla. "Počelo je sa kutijama u kojima su bili šamponi ili proizvodi za lepotu. Ali uzgajivači životinja su takođe preuzeli ovaj trend kako bi mogli da prodaju više životinja, iako jeftinije ", objasnila je portparol Liu Zekin.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading