Kojo
Foto: Printscreen/Printscreen

Nikola Kojo proslavio se ulogom malog Miše u serijalu „Lude godine“, a glumac se uvek rado priseća detalja u vezi sa  legendarnim Dragomirom Bojanićem Gidrom sa kojim je tada imao prilike da sarađuje.

Kojo se svojevremeno prisetio jedne zime, kada je služio vojsku, i postupka svog "filmskog dede", koji će mu zauvek ostati urezan u pamćenje.

- Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu. Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra. "Šta čekaš? Ulazi", kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao - prisetio se Kojo.

SLAGAO ME JE Nikola Kojo o poznanstvu sa legendarnim Gidrom

Printscreen

 

- Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali.

Kasnije je saznao da ga je Gidra slagao.

SLAGAO ME JE Nikola Kojo o poznanstvu sa legendarnim Gidrom

Foto: Printscreen/instagram

 

- Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Rekoše mi da je tako Milivoje Živanović brinuo o njemu i drugim glumcima - klincima. Želeo je da vrati tu pažnju i da se nastavi tradicija. To je bio Dragomir Bojanić Gidra"-ispričao je Nikola Kojo.

TO RADIM DA NE BIH BILA NARKOMANKA Tanja Bošković otkrila kako se čuva od poroka

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Goran

02.10.2022 17:33

Zašto nema više i češće ovakvih priča? Zar je teško sagledati nekoga iz nekog novog, lepšeg ugla? Svakako hvala Koji na lepom sećanju na legendu.