ODLUČENO Aplikacija TikTok biće zabranjena
Foto: Shutterstock

Brojne zapadne zemlje, uključujući Britaniju, SAD i nekoliko drugih država članica Evropske unije, već su zabranile TikTok iz bezbednosnih razloga, preneo je Rojters.

Austrija će se pridružiti velikom broju zemalja koje zabranjuju korišćenje aplikacije TikTok na službenim telefonima državnih službenika, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

I Evropska komisija, Evropski savet i Evropski parlament, takođe, su zabranili korišćenje te aplikacije.

"Biće zabranjena (aplikacija) na službenim mobilnim telefonima. Na privatnim telefonima van državne mreže naravno da će biti moguće (korišćenje aplikacije)", rekao je Karner novinarima pre sastanka vlade odgovarajući na pitanje da li će političari u vladi moći da nastave da koristite aplikaciju.

TikTok, koji je u vlasništvu kineske firme ByteDance, izaziva zabrinutost vlada da bi kineska vlada mogla da koristi aplikaciju za prikupljanje podataka korisnika ili unapredi svoje interese, navela je agencija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja

11.05.2023 09:55

Nece nas to spasiti. Osim toga mnogi dobro zaradjuju preko ove aplikacije. Treba deci dati prigodan sadrzaj a za to su roditelji odgovorni. Vaspitavajmo svoju decu, a to ponekada znaci i nedozvoliti im sve sto zele po cenu velikih svadja u kuci. Zasto smo dozvolili u opste da nam deca budu razmazena? Ko je kriv? Razmislite malo...