UKRALI KRIPTOVALUTE U VREDNOSTI OD 500.000 DOLARA Velika prevara preko Gugl oglasa! Žrtvama krali lozinke, a onda unosili na lažne sajtove
Foto: Shutterstock

 

Prema navodima istraživačke kompanije Check Point Research, prevaranti su kupili Google Ads za plasiranje svojih sajtova, koji su imitirali popularne novčanike za kriptovalute, kao što su Phantom App i MetaMask.

Maliciozni sajtovi su imali URL adrese koje su slične pomenutim novčanicima (kao što je "phantonn.app" umesto "phantom.app"), dok su dizajni takođe kopirali originalni dizajn pomenutih digitalnih novčanika.

Prevaranti krali lozinke žrtvi

Nakon što bi privukli korisnike, prevaranti su krali lozinke svojih žrtvi koje bi unosili na ove lažne sajtove. Neke opcije su uključivale i importovanje kompletnog postojećeg novčanika na lažni sajt.

Phantom App i MetaMask su neke od najpopularnijih aplikacija za skladištenje Ethereum i Solana kriptovaluta.

Veruje se da je ukupno ukradeno kriptovaluta u vrednosti od oko pola miliona dolara, samo tokom prethodnog vikenda. Otkriveno je 11 kompromitovanih kripto-novčanika sa digitalnim valutama u vrednosti između 1000 i 10.000 dolara, ali su sredstva sa njih već bila povučena.

Preporuka korisnicima je da provere URL adrese svojih novčanika za kriptovalute i da izbegavaju Google Ads rezultate pretrage, kako ne bi postali žrtve ove prevare.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading