REŠILI PROBLEM Fejsbuk, Mesendžer, Instagram i Vacap ponovo rade
Alo/ Ilustracija

Aplikacije Fejsbuk, Mesendžer, Instagram i Vacap su juče bile van funkcije, a na milione korisnika širom sveta imalo je probleme sa slanjem poruka ili učitavanjem ovih aplikacija.

Očekuje se oporavak Vocapa, aplikacije koja još uvek nije u potpunosti u funkciji.

Oko 23.50 časova, korisnici ponovo imaju pristup aplikacijama. 

Kompanija Fejsbuk se još uvek nije javno oglasila o problemu koji je prouzrokovao da milioni širom sveta ostanu bez pristupa ovim aplikacijama.

Serveri nekih od najpopularnijih društvenih mreža na svetu, Fejsbuka, Mesendžera, Instagrama i Votsapa, srušili su se juče posle podne. Kako javljaju strani mediji, servere u Kaliforniji bilo je potrebno manuelno resetovati.

Podsetimo, prema sajtu za praćenje Downdetector, problemi su počeli nešto pre 17 časova, a zabeleženi su širom planete. Prema prvim informacijama, problem je bio do servera, jer stranice Fejsbuka ili uopšte nisu mogle ili im je trebalo mnogo vremena da se učitaju.

Jedan od direktora kompanije Klaudfajer Dejn Knet objasnio je u komentaru na celu ovu situaciju da su BGP (border gateway protocol rute), koje pomažu mrežama da izaberu najbolji put za isporuku internet saobraćaja - "povučene sa interneta". To praktično znači da DNS serveri ne rade.

Vlasnik tri kompanije Mark Cukerberg je za ovih nekoliko sati u "minusu" oko 7 milijardi dolara, a na listi najbogatijih ljudi ga je "prestigao" Bil Gejts.

Svakog minuta dok je Fejsbuk bio van funkcije, kompanija je gubila 222 hiljade dolara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mila M

05.10.2021 00:19

Instagram i w.ap jos uvekne rade. Bar meni