SVI PRELAZE NA TELEGRAM Posle saznanja da Vacap kupi sve podatke iz vašeg telefona i šalje ih Fejsbuku, korisnici su pobesneli i brišu aplikaciju
Printscreen

Printscreen

 

Iako je Vacap sve donedavno na glasu bio kao svojevrstan kralj razmena poruka i online komuniciranja uopšte, to se polako ali sigurno menja. Jedan od razloga zbog kojeg sve veći broj korisnika napušta ovu platformu su nove politike Vacapa-a, koje se korisnicima nikako ne sviđaju.

To je bilo i za očekivati, jer iskreno, velik broj nas ne želi da Vacap naše privatne informacije slobodno šalje Facebooku, koji s njima onda radi šta želi. No, nije Vacap jedina platforma za internetsku komunikaciju i štaviše, u poslednjih godinu-dve na internetu se pojavio vrlo solidan broj kvalitetnih alternativa. Jedna od njih je i Telegram.

Šta je točno Telegram, koje su prednosti, a koji su nedostaci ove platforme za komunikaciju te zbog čega bi sve Telegram mogao postati više nego dobra alternativa za Vacap (i slične platforme), pročitajte u nastavku ovog članka.

Telegram poseduje vrlo dobru ”desktop” verziju svoje platforme

Iako Telegram ne postoji jednako koliko postoji Vacap, ova platforma poseduje izvrsnu desktop aplikaciju. Telegram podržava Windows, Linux i Mac. Štoviše, ako Telegram ne želite instalirati na svoj računar, možete ga koristiti putem internet pretraživača tako što ćete se prijaviti na svoj Telegram korisnički račun.

Samouništavajuće poruke

Ako vas brine privatnost vaših razgovora, Telegram nudi ”end-to-end” kriptiranje kao oblik zaštite. Drugim rečima, poruke koje pošaljete i primite nikada ne prolaze kroz Telegramove podatke. Poruke su kriptirane na korisnikovom uređaju, što je ogroman plus za sve one koji žele dodatno pripaziti na svoju privatnost.

Još jedan veliki plus su i samouništavajuće poruke. Korisnik ima mogućnost unutar Telegrama namestiti mogućnost automatskog brisanja poruka, što znači da će se poruke, pa čak i celi razgovori, ako to tako odredite, nakon određenog vremena sami obrisati. Telegram vas takođe može obavestiti je li druga osoba snimila sliku ekrana vašeg razgovora kako biste znali kome možete, a kome ne možete da verujete, što je ponovno palac gore u pogledu zaštite vaše privatnosti. Iako Vacap ima nešto slično, u obliku poruka koje nestaju, korisnik ipak mora sam omogućiti automatsko brisanje poruka nakon sedam dana.

SVI PRELAZE NA TELEGRAM Posle saznanja da Vacap kupi sve podatke iz vašeg telefona i šalje ih Fejsbuku, korisnici su pobesneli i brišu aplikaciju

Printscreen

 

Telegram omogućuje slanje znatno većih datoteka u odnosu na Vacap

Sve do 2017. preko Vacap-a niste mogli slati mnoge vrste  datoteka. Točnije, niste mogli slati datoteke Mikrosoftovih alata, kao što su Word, Excel, čak ni PDF-ove, ali ni različite video formate. No sada možete deliti bilo koju vrstu datoteke na Vacapu. Međutim, Fejsbuk je i dalje poprilično restriktivan kad je u pitanju maksimalna veličina datoteke koja se može deliti.

 

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading