Fejsbuk planira da stvori novi Instagram, ali pristup će imati samo određeni korisnici!
Foto: Pixbay/StockSnap

Foto: Pixbay/StockSnap

 

Čini se da bi Fejsbuk učinio sve da privuče nove korisnike svojim najnovijim trendovima. Trenutno pokušava da privuče mlade ljude (decu), za koje Internet predstavlja najveći rizik. Plan socijalne mreže je uspostavljanje platforme koju bi mogla da koriste deca mlađa od 13 godina.

Iako Fejsbuk i Instagram zabranjuju registraciju osoba mlađih od 13 godina, većina tinejdžera je pronašla način da onu zabranu prevaziđe, i uprkos rizicima koje predstavljaju društvene mreže koje čujemo na svakom koraku, sve više maloletnika otvara naloge. Međutim, gigant na društvenim mrežama smislio je način da mladim pretplatnicima legalno omogući pristup svojim profilima. Planira da pokrene Instagram za tinejdžere.

Portal BuzFid je prvi došao do ovih informacija koje su došle do internog izveštaja kompanije koji opisuje njene planove. "Drago mi je što mogu da objavim da smo prepoznali želju kod mlađe populacije za korišćenje Instagrama i dodali ga na našu listu naših glavnih prioriteta", napisao je Višal Šah, ​​potpredsednik Instagrama, na oglasnoj tabli u četvrtak.

Objasnio je da je njegov plan bio da se usredsredi na dve stvari - ubrzavanje rada na integritetu i privatnosti i postavljanje nove vrste Instagrama. Da bi Internet učinila mestom najprikladnijim za decu, kompanija planira da stvori novu platformu "koja će omogućiti ljudima mlađim od 13 godina da prvi put bezbedno koriste Instagram ". Potparol Guardiana na Fejsbuku je rekao da kompanija istražuje verziju Instagrama pod nadzorom roditelja.

Fejsbuk planira da stvori novi Instagram, ali pristup će imati samo određeni korisnici!

Foto: Shutterstock

 

Kompanija je takođe najavila planove za uvođenje novih bezbednosnih karakteristika, uključujući sprečavanje slanja poruka ljudima mlađim od 18 godina koji ih ne slede. Tada platforma planira da tinejdžeru pošalje obaveštenje da neko pokušava da ih kontaktira. Da bi stvorio veću sigurnost za mlađe korisnike, Instagram takođe otežava odraslima traženje i praćenje tinejdžerskih profila.

Takođe se podstiče tinejdžere da pri registraciji postave privatne profile. Australijsko istraživanje tinejdžerskog korišćenja interneta pokazalo je da 57% australijskih tinejdžera koristi Instagram , dok je 30% reklo da ih je preko platforme kontaktirala nepoznata osoba, a 20% da im je poslat neprimeren sadržaj.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading