NA OVAJ DAN 1932.  pronađena je mrtva oteta beba poznatog američkog pilota Lindberga
Facebook printscreen

Facebook printscreen

 

Telo bebe vazduhoplovnog junaka Čarlsa Lindberga pronađeno je 12. maja 1932. godine, posle više od dva meseca nakon što je kidnapovano iz porodične vile Hopevell u državi Nju Džerzi .

Lindberg, koji je postao prva svetska ličnost pet godina ranije kada je leteo "Duhom Svetog Luja" preko Atlantika , i njegova supruga Ana otkrili su papir sa otkupninom u praznoj sobi njihovog dvadesetomesečnog deteta 1. marta. Otmičar je koristio merdevine da dođe do otvorenog prozora drugog sprata i u sobi su ostavili blatnjave tragove. Na jedva čitljivom engleskom jeziku, otkupnina je tražila 50.000 američkih dolara.

Tanjug/Ap

 

Zločin je privukao pažnju čitave nacije. Porodica Lindberg bila je preplavljena ponudama pomoći i lažnim tragovima. Čak je i Al Kapone ponudio pomoć iz zatvora, mada je to naravno bilo uslovljeno njegovim puštanjem. Tri dana istražitelji nisu pronašli ništa, a otmičari nisu imali vesti. Tada se pojavilo novo pismo, ovog puta u kome se traži 70.000 dolara.

Tek 2. aprila otmičari su dali uputstva za ostavljanje novca. Kada je novac konačno isporučen, otmičari su nagovestili da je mala beba bila na brodu po imenu Nelli u blizini obale Massačuseta . Međutim, nakon iscrpne pretrage svake luke, nije bilo ni traga ni od čamca ni od deteta.

12. maja ponovljena pretraga područja u blizini vile Lindberg pronašla je telo bebe. Ubijen je u noći otmice i pronađen je na manje od milje od kuće. Slomljeni Lindberg na kraju je dom poklonio u dobrotvorne svrhe i odselio se.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

Komentari (0)

Loading