"BIO SAM DEO IZBEGLIČKE KOLONE PRE 28 GODINA" Dobio glavnu ulogu u filmu "OLUJA", Jovo Maksić sada ima samo jednu poruku "da se zlo nikad ne ponovi"
Foto: Promo/Foto: promo

Filma "Oluja" reditelja Miloša Radunovića ima svoju televizijsku premijeru na dve televizije, danas, 4. avgusta, i to u 21:15 na RTS1 i u 22 na Superstar TV-u.

Nakon velikog odjeka u bioskopima gde je film o stravičnom progonu i stradanju Srba već imao svoju premijeru, ogromno interesovanje vlada za emitovanje i na "malim ekranima". Zapažene uloge u ovom ostvarenju nose Zlatan Vidović, Ivan Vujić, Milica Stanković, Davor Janjić, Ljubiša Milišić, Marija Pikić, Jakov Jevtović, Vahid Džanković, Marko Baćović i mnogi drugi, dok je glavni lik vojnika Ilije zapao glumac Jovo Maksić.

Glavni glumac Jovo Maksić igra malog čoveka, vojnika Iliju, koji pokušava da spase svoju porodicu, a malo ko zna da je i sam glumac bio deo izbegličke kolone pre 28 godina. Njegovu priču publika neće videti u ovom ostvarenju, ali je za medije govorio na ovu temu.

"Bio sam deo tog istorijskog trenutka, pa je jasno da ne mogu biti objektivan. Imao sam i veliku odgovornost prema svim tim ljudima. Nažalost, reditelj filma je u pravu, postali smo statistika. Mi smo u sve ovo ušli s idejom da se tako nešto nikad i nikome ne ponovi, ali, pogledajte, ovih scena danas ima gde god da se okrenete. Ceo svet je pun izbeglica. Kad bi se skinulo obeležje, neke odrednice, ovaj film bi mogao da se dešava bilo gde. Ovo je zlo vreme, rat je zlo u kome najviše strada običan čovek. 'Oluja' je, na neki način, opelo tom običnom čoveku, koji i dalje strada u nekim novim ratovima", rekao je.

Na pitanje da li je imao dilemu oko ove uloge, iskreno je odgovorio:

"Pred svakom ulogom imam tu dilemu. Mnogo je bitnije da reditelj veruje u svog glumca nego glumac u sebe. Nekako tada i sami dobijete vetar u leđa i verujete da to možete. Bavim se tim poslom i želim da se uputim u svaki novi izazov. Naravno, svestan sam da ne mogu da igram Herkula, ali ovog malog čoveka mogu."

Film je na bioskopskom platnu gledao u suzama.

"Vratila su mi se sećanja na samo snimanje i celu ekipu, koja je nadljudskim snagama i s velikom verom radila film. Nažalost, dva člana ekipe nisu dočekala premijeru, i to je ono što me možda najviše tišti. Tu su nesreća u kojoj je poginuo naš scenski rekviziter Mili i iznenadna smrt mog kolege Davora Janjića, koji je ostvario izvanrednu ulogu, a koja će, nažalost, ostati njegova poslednja", rekao je, pa istakao da bi voleo da ovo važno ostvarene nešto i promeni:

"Da probudi neku vrstu empatije i da nam se takvo zlo više nikad ne ponovi. Znam, to je utopija. Međutim, ako promenimo jednog čoveka, promenili smo ceo svet."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading