PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (12. mart)
Foto: Promo/Schutterstock
PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (12. mart)

Foto: IMDB

 

 

23.10 RTS1

Trougao tuge

Film prati par manekena koji se nalaze na raskrsnici svojih karijera. Oni su pozvani na luksuzno krstarenje kao instagram influenseri kako bi dodatno doprineli glamuru neobičnog i, pre svega, prebogatog društva koje se našlo na jahti. Brod se, međutim, u jednom trenutku nasuče na pusto ostrvo, te su putnici suočeni s novom realnošću u kojoj njihov novac ne vredi ništa. Uloge: Vudi Harelson, Haris Dikinson, Čarlbi Din, Doli de Leon, Zlatko Burić.

 

02.00 RTS1

95. dodela filmskih nagrada „Oskar“

U noći između nedelje i ponedeljka (12. i 13. mart) na RTS 1 biće prikazan prenos dodele Oskara. Ceremoniju, koja će biti održana u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu vodiće humorista Džimi Kimel. Naslov s najviše nominacija za Oskara, njih 11 ima film „Sve u isto vreme“ (Everything Everywhere All at Once, 2022). Na kladionicama upravo taj film i najbolje stoji. Tu su i „Na zapadu ništa novo”, „Avatar: Put vode”, „Duhovi ostrva”, „Elvis”, „Sve u isto vreme”, „Fabelmanovi”, „Tar”, „Top gan: Maverik”, „Trougao tuge” i „Žene govore”. Za najboljeg reditelja nominovani su Martin Mekdona za „Duhove ostrva”, Danijel Kvan i DAnijel Šajnert za „Sve u isto vreme”, Stiven Spilberg za „Febelmanove”, Tod Fild za „Tar” i Ruben Ostlund „Trougao tuge”. Oskara za najbolju mušku ulogu mogu dobiti Ostin Batler za „Elvisa”, Kolin Ferel u „Duhovima ostrva”, Brendan Frejzer u „Kitu”, Pol Meskal za „Aftersun” i Bil Naji u „Živeti”. Nominovane za najbolju žensku ulogu su Kejt Blančet u filmu „Tar”, Ana De Armas u „Plavuši”, Andria Rajzboro za „To Leslie”, Mišel Vilijams u „Febelmanovima” i Mišel Jo u „Sve u isto vreme”. Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu mogu dobiti Brendan Glison i Beri Kjogan za „Duhove ostrva”, Brajan Tajri Henri za „Causeway”, Džad Herš u „Fabelmanovima” i Ki Hui Kvan za „Sve u isto vreme”. Za najbolju sporednu žensku ulogu nominovane su Anđela Baset za film „Crni panter - Vakanda zauvek”, Hong Čau u filmu „Kit”, Keri Kondo „Duhovi ostrva”, kao i Džejmi Li Kerti i Stefani Šu za „Sve u isto vreme”. Za najbolji strani film nominovani su nemački „Na zapadu ništa novo”, argentinski „Argentina,1985”, belgijski „Blizu”, poljski „EO” i irska „Tiha devojka”. Za najbolji scenario nominovani su Mekdona za „Duhovi ostrva”, za „Sve u isto vreme” Kve i Šajnert, Spilberg i Toni Kušner za „Fabelmanove”, Fild za „Tar” i Ostlund za „Trougao tuge”. Za najbolju muziku nomonovani su „Na zapadu ništa novo”, Babilon”, „Duhovi ostrva”, „Sve u isto vreme” i „Fabelmanovi”. Za muzički deo biće zadužena pop pevačica Rijana, koja će izvesti numeru iz filma "Crni panter: Vakanda zauvek" (Black Panther: Wakanda Forever, 2022). Na RTS-u prenos 95. dodele Oskara počinje u nedelju, 12. marta u 02.00 h, na Prvom programu, dok će skraćena verzija biti emitovana sutradan, u ponedeljak, 13. marta u 22.15 h na Drugom programu. Gledaocima želimo prijatno gledanje filma i prenosa, i držimo palčeve za ovogodišnjeg kandidata RTS-a - „Trougao tuge“.

 

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (12. mart)

Foto: IMDB

 

 

21.00 Cinemania

Levijatan

Kolja boravi u ribarskom gradiću blizu prelepog Barencovog mora u severnoj Rusiji. Vlasnik je auto-mehaničarske radnje koja se nalazi neposredno uz kuću u kojoj živi sa svojom mladom ženom Ljiljom i sinom Romom iz prvog braka. Korumpirani gradonačelnik Vadim Šelevjat rešen je da mu preuzme posao, kuću i zemlju.... Uloge: Aleksej Serebrjakov, Roman Madjanov, Elena Ljadova.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (12. mart)

Foto: IMDB

 

 

21.15 B92

Zločinački um

Radnja se vrti oko neobičnog projekta američke vlade u kojoj okorelom, opasnom i nepredvidljivom osuđeniku na smrt usađuju sećanja, tajne i sposobnosti poginulog CIA agenta da bi dovršio važan zadatak koji će sprečiti katastrofu svetskih razmera. Uloge: Rajan Rejnolds, Kevin Kostner.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading