televizor
Foto: Promo/Foto: Shutterstock
PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate

Foto: IMDB

 

 

Fantastična planeta 21.55 RTS1

U dvadeset jednočasovnih epizoda novinar Vladimir Banić opisuje svet kakav danas poznajemo kroz teme koje su zajedničke za celu planetu, a opet specifične za svaku kulturu, objašnjavajući ih iz ugla svake zemlje ponaosob. Od naroda koji živi u čamcima između Mijanmara i Tajlanda, do Masai zajednica ispod Kilimandžara. Od ubica, do sveštenika i zen mastera.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate

Foto: IMDB

 

 

Pre svitanja 23.15 Prva

Putujući vozom po Evropi, mladi Amerikanac Džes upoznaje mladu Francuskinju Selin. Odmah su se svideli jedno drugome i izašli iz voza u Beču da bi proveli jedan dan zajedno. Pričljivi i otvoreni Džes i Selin dotiču mnoge teme, od ljubavi i prvih emocija do reinkarnacije i umetnosti. Daju sve od sebe da ostave dobar prvi utisak i da se prikažu u najboljem svetlu. Uloge: Itan Hok, Džuli Delpi.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate

Foto: IMDB

 

 

Elizabeta: Zlatno doba 23.30 Superstar

Šesnaesti je vek zašao u svoju poslednju deceniju, a engleska kraljica Elizabeta I, i nakon tri decenije na prestolu, još uvek je izložena izdajama i međunarodnim intrigama. Kontinentom u to vreme bukvalno hara španski kralj Filip II. Uz podršku pape i inkvizicije, sa velikom vojskom i moćnom mornaricom, Filip II predstavlja direktnu pretnju Elizabeti i njenoj zemlji. Pobožni je Filip naime odlučio da svrgne sa prestola protestantske jeretike i Englesku ponovo učini kraljevinom u službi Rimske Katoličke Crkve. Uloge: Kejt Blanšet, Klajv Oven, Džefri Raš.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading