Glumica Milica Janevski o seriji „Bunar“ i dubini koju on nosi i u životu
Foto: Dejan Briza
Glumica Milica Janevski o seriji „Bunar“ i dubini koju on nosi i u životu

Foto: Dejan Briza

 

 

Glumicu Milicu Janevski gledali smo u brojnim ostvarenjima gde je ostvarila značajne uloge. Trenutno ovu rođenu Valjevku gledamo u seriji „Bunar“, projektu koji se po mnogo čemu razlikuje od programa koji nam se nudi. U razgovoru za TV dodatak pričala je o ulozi Doplerke, ali i u kom filmu je uskoro možemo gledati.

Kako biste opisali svoju ulogu?

- Lik koji igram je hrabra žena koja je uskočila u neizvesnost. Sposobna je ona. Zanimljivi su mi komentari koje čitam ispod objava u vezi sa serijom, poput „zašto je ova žena pored svega što je imala napustila i otišla zbog trivijalne prevare.“. To pitanje, dokle smo stigli, dosta me opseda u poslednje vreme. Zar je najvažniji novac, a ne neka druga suština, poverenje, ljubav…? Žena je ispravna u svakom smislu, hrabra da krene sve iz početka.

Vaša uloga je nešto potpuno drugačije od onoga što ste do sada igrali. Koliki vam je bila izazov?

- Imali smo čitajuće probe, rad sa rediteljkom i nekako taj glumački rad koji zahteva rad od kuće, savetovala sam se kako treba da se spremam u odnosu na scenario. Išla sam na fizičke pripreme u smislu izgladnjivanja. Odmalena sam bila spremna na takve akcije, kampovanje, preživljavanje u prirodi i slično.

Bunar je mesto gde se čuva voda koja znači život. Šta za vas predstavlja život? Šta nas u današnje vreme može održati u životu?

- U životu nas, naravno, održavaju vazduh, voda, zemlja, glavni elementi, ali ljubav i podrška su zapravo ono što čoveka najviše održava u životu. Bez toga ne može nijedno biće da opstane. Nema tih para koje mogu da ti ugreju dušu kao prijateljska reč i podrška porodice. Naravno, novac je neophodan da bi život bio lagodniji.

Kakva vam je bila saradnja s Igorom Đorđevićem? Jeste li prvi put bili zajedno pred kamerama?

- Ovo nam nije prva saradnja. Bili smo deo serije „Kosti“, koju smo radili u Banjaluci, pa opet u istom gradu u seriji „Advokado“, ali sada smo prvi put direktni partneri. Evo jedne interesantne informacije. Sećam se kad smo putovali na snimanje za seriju „Kosti“, nekoliko godina pre nego što je scenario za „Bunar“ nastao, pred samu koronu, da mi je on tada rekao da je pročitao zanimljivu knjigu „Moć podsvesti“, savremenu psihologiju, i da ga je to toliko poremetilo i uzbudilo. Rekao mi je da je bilo nešto što ga je proganjalo, da bi hteo nešto o tome da piše i da shvati neke stvari. On je sjajan tip, požrtvovan, saradnja je bila laka. Ova serija je za njega bilo nešto nezgodno jer ju je on napisao i mnogo je osetljiviji. Prvobitno je moja uloga bila muška i trebalo je on da je igra, ali je sticajem okolnosti došlo do promene.

Naziv serije je originalan, nosi simboliku, jer sama reč „bunar“ predstavlja i dubinu u svakom čoveku. Da li ste vi otkrili nešto novo u sebi, neku drugu sebe?

- Nisam ništa novo otkrila o sebi. Ova uloga mi je omogućila da potvrdim neke stvari i kroz glumu ih dokučim, a to je biti svedok i videti kuda sve ovo ide. Promena nastaje unutar nas i ne može ništa spolja da se krene. Spoljni faktori su često bolni okidači da bismo došli u situaciju da preispitamo život i ciljeve. Mislim da je poenta scenarija potraga za sobom i sopstvenim spokojem.

Po čemu se „Bunar“ razlikuje od ostalih serija koje nam se nude?

- Scenario u seriji je ponudio filozofska pitanja. Igor je tu citirao dosta pisaca i to je njegova ideja, i probao je da to nekako odvoji. To je moj doživljaj.

Glavni junak se zbog afere povlači na selo kako bi se vratio sebi. Da li i vama ponekad dođe da se povučete od posla, obaveza? Šta radite u takvim situacijama?

- Mislim da to treba da bude potreba svakog čoveka, pogotovo u ovom ubrzanju u kojem živimo, u ovoj neizvesnosti i grču. Nikada oko nas nije bilo mirno. Dolazi do zasićenja svega i mislim da treba da se okrenemo prirodi. Tada se trudim da sa dragim ljudima pobegnem od gradske vreve. Previše je zvukova koje trpimo u gradu i to je atak na organizam, a toga nismo svesni. Konstantno trpimo nasilje, ali smo se navikli. Važno je slušati svoj organizam, stomak najtačnije kaže odgovor.

U kom filmu vas možemo gledati?

- Gledaćete me u dugometražnom filmu „Usekovanje“, koji je završen još prošle godine, koji smo snimili za 18 dana. Glavna tema je, naravno, slava, Usekovanje glave Svetog Jovana. Kako to obično bude u našoj tradiciji, za slavskom trpezom nastane kurcšlus i svi se posvađaju. Ima komičnih momenata i svako će se prepoznati.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading