FILMOVI ZBOG KOJIH ĆEMO IĆI U BIOSKOP DO KRAJA 2022. Ostvarenja koja jedva čekamo da vidimo
Foto: Printscreen/instagram

Black Adam

Bioskopska premijera: 20. oktobar 

Već izvesno vreme nismo dobili DC film, zapravo – od avgusta 2021. godine kad je premijerno predstavljen The Suicide Squad Jamesa Gunna, koji je bio ok, ali nam se čini da je mogao biti pamtljiviji. Podsećamo da The Batman sa Robertom Pattinsonom nije deo DCEU kontinuiteta, pa ga ovde ne računamo. No, stiže nam Black Adam – antiheroj kog tumači Dwayne “The Rock” Johnson i vidno je da je ovo u potpunosti njegov film – i ako je. Čini nam se da je Dwayne trenutno jedina osoba koja se trudi da spase DCEU franšizu i nadamo se da će u tome i uspeti. Radnja: posle skoro pet hiljada godina zatočeništva, Black Adam iz drevnog grada Kandaka biva oslobođen u savremeni svet. Njegova taktika i način deljenja pravde privlači pažnju JSA (Justice Society of America), superherojskog tima koji pokušava da zaustavi haos koji Adam uzrokuje… Šuška se da ćemo u filmu konačno ponovo videti i Henryja Cavilla kao Supermana, i malo je reći da su njegovi fanovi zbog toga oduševljeni. 

FILMOVI ZBOG KOJIH ĆEMO IĆI U BIOSKOP DO KRAJA 2022. Ostvarenja koja jedva čekamo da vidimo

Foto: Printscreen/instagram

 

My Policeman

Bioskopska premijera: 21. oktobar, Amazon Prime premijera: 4. novembar 

Nakon što je dobio loše ocene kritičara u filmu Don’t Worry Darling, ovo je idealna prilika da se Harry Styles iskupi i ponovo pokaže kako, pored pevačkog, poseduje i glumački talenat. Naime, Harry se toliko nije dopao kritičarima da su mu mnogi prognozirali da više neće dobijati filmske uloge. Ipak, još ima nade, jer Harry u filmu My Policeman, zasnovanom na istoimenoj književnoj romansi Bethan Roberts, igra glavnu rolu – Toma, policajca u centru ljubavnog trougla. Emma Corrin i David Dawson tumače njegove ljubavnike, pa je Tom rastrzan između svoje devojke Marion i tajne afere sa muzejskim kustosom Patrickom. Radnja je smeštena u restriktivne pedesete prošlog veka, ali i četrdeset godina kasnije – kad trio tumači Linus Roache, Gina McKee i Rupert Everett, koje i dalje proganjaju izbori iz prošlosti. 

Armageddon Time

Bioskopska premijera: 28. oktobar 

Nakon putovanja u prašume Amazona sa The Lost City of Z i u svemir sa filmom Ad Astra, režiser James Grey se vraća na veliko platno sa ličnom pričom o punoletstvu zasnovanom na njegovom detinjstvu. Istaknutu glumačku postavu čine Jeremy Strong, Anne Hathaway i Anthony Hopkins, kao i pridošlica Banks Repeta, koji tumači Paula, mladu verziju Greya. Priča prati dečaka iz 1980-ih koji stvara prijateljstvo sa đakom crne puti iz istog razreda. To se dešava tako što su zajedno uhvaćeni kako puše marihuanu, pa Paul biva poslat u privatnu školu koju vodi sestra Donalda Trumpa – Maryanne. Grey je inspiraciju pronašao u svom odrastanju u Kvinsu, pa nas interesuje šta je to što je istinito, a šta izromansirano u ovom ostvarenju.

Enola Holmes 2

Netflix premijera: 4. novembar 

Budući da nas je originalni filma Enola Holmes iznenadio koliko je zabavan i dovitljiv, radujemo se i njegovom nastavku koji vraća glumce Millie Bobby Brown, Henryja Cavilla i Helenu Bonham Carter. Ovom prilikom, Enola, mlađa sestra Sherlocka Holmesa, dobija svoj zvanični detektivski slučaj, zbog kog upada u toliko veliku zaveru da mora da zatraži pomoć svog brata – renomiranog detektiva koji uspeva da odgonetne svaku misteriju. Originalnoj ekipi glumaca će se priključiti i David Thewlis, Sharon Duncan-Brewster i Hannah Dodd. Nadamo se da će Enola Holmes 2 biti i više, ili barem jednako zabavan kao i svoj prethodnik.

Black Panther: Wakanda Forever

Bioskopska premijera: 10. novembar 

Veliki hype se diže oko ovog filma, i to s razlogom, jer fanove zanima na koji način će Marvel Studios nastaviti priču o superheroju Black Pantheru, budući da je titularni glumac, Chadwick Boseman, preminuo 2020. u 44. godini. Znamo da će se film fokusirati na kraljevstvo Vakande, koje pokušava da prežali smrt svog voljenog vođe – kralja T’Challe (Boseman), i ujedno da se odbrani od nove pretnje – Namora (Tenoch Huerta), vladara drevne podvodne civilizacije. Ko će biti sledeći Black Panther? Mnogi misle da je to Shuri, T’Challina mlađa sestra, dok drugi tvrde da je ona prelazno rešenje, a da ćemo novog Black Panthera upoznati u ovom ostvarenju.

The Menu

Bioskopska premijera: 17. novembar 

U ovoj jezivoj mračnoj komediji Anya Taylor-Joy i Nicholas Hoult igraju bračni par koji putuje u ekskluzivni ostrvski restoran gde poznati kuvar (Ralph Fiennes) priprema poseban jelovnik za svoje goste, a svaki obrok tretira kao konceptualnu umetnost. Ipak, veče postaje progresivno neprijatnije jer se otkrivaju razne tajne među prisutnima, pa izbija nasilje. Budući da je radnja inovativnija i da je glumačka postava odlična, verujemo da nas očekuje zabavno ostvarenje koje ćemo prepričavati.

The Fabelmans

Bioskopska premijera: 23. novembar 

Kad smo prvi put čuli da su Steven Spielberg, Michelle Williams i Paul Dano udružili snage u novom projektu – odmah smo pretpostavili da nas čeka upečatljivo ostvarenje koje ne smemo da propustimo. Spielberg je ovom prilikom odlučio da predstavi poluautobiografsku, ali ipak fiktivnu priču o odrastanju koja prati život adolescenta u posleratnoj Arizoni, a koji želi da postane filmski režiser. Nakon što sazna porodičnu tajnu, trudi se da se nosi s njom kroz ljubav prema kinematografiji. 

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Bioskopska premijera: 23. novembar, Netflix premijera: 23. decembar 

Samo nekoliko meseci pre nego što je pandemija krenula da hara svetom, Rian Johnson nam je podario whodunit misteriju Knives Out, koja je postala svojevrsni hit na Netflixu. Upoznao nas je sa ekscentričnim svetom detektiva Benoita Blanca (Daniel Craig), koji pokušava da odgonetne ko je počinio ubistvo u mnogočlanoj imućnoj porodici u velelepnoj, višespratnoj kući. Sad dobijamo i nastavak, tj. novu misteriju koja je, podsećamo, snimana i u Beogradu. Pored Craiga, uloge tumače i Edward Norton, Janelle Monae, Dave Bautista, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr. i Kate Hudson. Kao i njegov prethodnik, ne sumnjamo da će i Glass Onion biti prava poslastica za oči.

Avatar: The Way of Water

Bioskopska premijera: 16. decembar

Pre više od decenije smo dobili prvi deo revolucionarne CGI franšize Jamesa Camerona, kao i brojne internet meme o plavim “mačjim” ljudima. Ipak, ne možemo da sporimo da je Cameron vrstan u kreiranju gigantskih filmova (setimo se Titanica). Budući da je mnogo vremena prošlo od prvog ostvarenja iz 2009. godine, Avatar 2 nije toliko iščekivani blokbaster kao, na primer, Wakanda Forever, ali je svakako privukao svetsku pažnju. Originalni Avatar je bio fenomen u svakom mogućem smislu, a drugi deo donosi razne tehnološke novine koje prethodno nismo videli. Podsećamo i da su se glumačkoj ekipi pridružile i Kate Winslet i Michelle Yeoh. 

I Wanna Dance With Somebody

Bioskopska premijera: 21. decembar 

Konačno dobijamo biografski film o jednoj od nesumnjivo najvećih pop zvezda u istoriji muzike – Whitney Houston, tragičnoj divi i jednoj od najprodavanijih pevačica svih vremena. Naomi Ackie tumači pokojnu Whitney u ovoj biografskoj drami o njenom ikoničnom životu – od detinjstva i muzičkih početaka, do svetske slave i turbulentnog privatnog života. Scenario je napisao Anthony McCarten, scenarista Oskarom nagrađenog filma Bohemian Rhapsody o Freddieu Mercuryju, pa znamo da je I Wanna Dance With Somebody definitivno u dobrim rukama.

Babylon

Bioskopska premijera: 25. decembar

Scenarista i režiser Damien Chazelle (La La Land) će za katolički Božić premijerno prikazati film namenjen svim fanovima starog Holivuda. Radnja je smeštena u period tranizicije kad su nemi filmovi postajali zvučni, a govori o životnoj priči mladog meksikanca Mannyja Torresa (Diego Calva), koji želi da uspe u Holivudu, a započinje radeći kao asistent. Glumačka postava, između ostalih, uključuje i Brada Pitta, Margot Robbie, Oliviu Wilde, Jean Smart i Tobeyja MaGuirea, koji igraju realne i fiktivne likove iz prošlosti Holivuda. piše: (Dušan Veselinović), prenosi: wannabemagazine.com

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading