Uz ekipu filma "Vučje bobice" održana magična i nesvakidašnja konferencija za novinare puna zanimljivih anegdota i osmeha
Promo

O savremenom porodičnom ostvarenje "Vučje Bobice" u kojem tumači glavnu ulogu, majku Isidoru, glumica Tijana Čurović ističe: „Na mene je najveći utisak ostavila ljubav između brata i sestre. To je toliko lepo prikazano i njih dvoje su toliko slatki i drže se. I to je tako važna tema. Ja imam starijeg brata i znam šta znači kada je neko heroj u vašim očima“

Promo

 

Povodom domaćeg porodičnog filma "Vučje bobice" reditelja Sretena Jovanovića čija će se beogradska premijera održati u nedelju, 16. oktobra, u mts Dvorani, s početkom u 17h u okviru otavaranja 18. KIDS FEST-a priređena je nesvakidašnja konferencija za medije započeta mađioničarskim trikovima, a završena uz osmeh i ispričane dečije anegdote iz filma.

Promo

 

Nakon mnogo godina pauze domaću produkciju obogatio je jedan dečiji igrani film pred čijim kadrovima jednako nastupaju profesionalni glumci i dečiji akteri.

Promo

 

"Baš sam ponosna i mislim da je ovo važna tema i da je jako teško u današnje vreme sačuvati porordicu . Mi smo to uspeli ovim filmom. Nadam se da će ovo biti dobra pouka za roditelje i decu i njihove bake i deke," ističe glumica Tijana Čurović koja tumači glavnu žensku ulogu, majku Isidoru, Ona dodaje da je najveći utisak na nju u filmu ostavila ljubav između brata i sestre. "To je toliko lepo prikazano i njih dvoje su toliko slatki i drže se. I to je tako važna tema. Ja imam starijeg brata i znam šta znači kada je neko heroj u vašim očima.“ O dečijem filmu za odrasle, u kojoj bi mnogi od nas mogli da prepoznaju deo svoje svakodnevice i porodice, glumac Rastko Janković koji tumači ulogu oca Kamenka kaže "Pozitivna priča u ovom trenutku u kom živimo. Jedna lepa priča. Pominjao sam dečiji film iz sedamdesetih "Poslednja trka," sete se ljudi starih dečijih filmova i to nam nedostaje, zato mi je čast i drago što sam u ovom filmu." Prisutnima su se obratili i glumci, Rade Marijanović koji ističe da mu je ovo prva uloga deke na filmu, dok glumica Nada Blam napominje da je posle mnogo godina igrala u dečijem filmu. "Nije teško igrati baku sa sela. To je nešto što je svima blisko i poznato. Ono što je lepo u filmu to je text. Film se malo okreće i prirodi. Očuvanju prirode. Deca su bila mnogo dana bez telefona tokom snimanja, sa svojom odećom i srcima", dodaje glumica, koja je za ulogu bake Radojke u filmu "Vučje bobice" ovenčana nagradom publike na Filmskim susretima u Nišu. Na konferenciji prisutni su bili i ostali članovi autorsko-glumačke ekipe, među kojima glumice Jelica Kovačević, Miljana Kravić, Natalija Žugić, ali i deca akteri predvođeni glavnim dvojcem Ninom Sinadinović i Simonom Jegorovićem. Po ideji producentkinje Jelene Miljuš scenario za film napisao je naš uvaženi dečiji pisac Tode Nikoletić čiji dečiji dijalozi nose srž filma: "Svako dete nosi u sebi jedan skriveni svemir, visoku darovitost kojoj je potrebno pružiti samo podsticaj i napraviti im prostor."

Komentari (0)

Loading